Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C24.6°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.9°C
3 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.0°C23.3°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C24.1°C
5 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
26 °C
25.9°C25.9°C
3 BF 31%
Με απόφαση της Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ - Ανακοινώθηκαν άλλες 10 υποψηφιότητες για την Ευρωβουλή *Εκτενής συζήτηση για τις επόμενες πρωτοβουλίες ενόψει της κρίσιμης ευρωπαϊκής εκλογικής αναμέτρησης / Στις 6 Απριλίου η ανοιχτή εκδήλωση της Προοδευτικής Συμμαχίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με απόφαση της Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ - Ανακοινώθηκαν άλλες 10 υποψηφιότητες για την Ευρωβουλή *Εκτενής συζήτηση για τις επόμενες πρωτοβουλίες ενόψει της κρίσιμης ευρωπαϊκής εκλογικής αναμέτρησης / Στις 6 Απριλίου η ανοιχτή εκδήλωση της Προοδευτικής Συμμαχίας

Οι πρωτοβουλίες του επόμενου διαστήματος ενόψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου συζητήθηκαν εκτενώς στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, μετά την πολύωρη συνεδρίαση στα κεντρικά γραφεία του κόμματος ανακοινώθηκαν και δέκα νέα ονόματα υποψήφιων ευρωβουλευτών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η ηθοποιός και πρώην υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ο καθηγητής Μιχάλης Σπουρδαλάκης, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά Πέτρος Κόκκαλης, υποψηφιότητα που ήδη προκαλεί την αντίδραση της Ν.Δ. Περιλαμβάνονται επίσης επίσης και προσωπικότητες από άλλους κοινωνικούς χώρους, όπως ο σκηνοθέτης και ακτιβιστής ΑμεΑ Αντώνης Ρέλλας, καθώς και από τον χώρο του αθλητισμού και των τεχνών, όπως ο δις ασημένιος ολυμπιονίκης στο Tae Kwon Do Αλέξανδρος Νικολαΐδης και η γνωστή τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Π.Γ., πρώτο θέμα συζήτησης ήταν η διοργάνωση της μεγάλης, ανοιχτής συνάντησης της Προοδευτικής Συμμαχίας στις 6 Απριλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Ακίνητο Γαλατσίου. Δεύτερο θέμα ήταν το ψηφοδέλτιο το οποίο θα δώσει τη μεγάλη μάχη για τις ευρωεκλογές.

Οι νέες υποψηφιότητες

Συγκεκριμένα, κατά αλφαβητική σειρά τα δέκα νέα ονόματα υποψήφιων ευρωβουλευτών που ανακοινώθηκαν χθες το βράδυ είναι τα εξής:

* Ελευθερία Αγγέλη, συντονίστρια του Δικτύου Νεολαιών του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

* Νίκος Γραικός, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου «Φωνή - Γραφή» για τη διάδοση των νέων ελληνικών στη Γαλλία.

* Μάριος Θεοφιλάτος, μουσικός, Γραμματεία Κ.Σ. Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

* Πέτρος Κόκκαλης, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά.

* Λυδία Κονιόρδου, ηθοποιός, πρώην υπουργός Πολιτισμού.

* Γιώτα Λαζαροπούλου, πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας - πρώην Εθνοdata.

* Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Ολυμπιονίκης Tae Kwon Do.

* Αντώνης Ρέλλας, σκηνοθέτης, ακτιβιστής ΑμεΑ.

- Μιχάλης Σπουρδαλάκης, κοσμήτορας Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών ΕΚΠΑ, πρόεδρος της Επιτροπής Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

- Ραλλία Χρηστίδου, τραγουδίστρια.

Μετά και τη χθεσινή συνεδρίαση της Π.Γ. τα ονόματα που έχουν ανακοινωθεί φτάνουν πλέον τα 25, με τις υπόλοιπες υποψηφιότητες να αναμένεται να ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα. Υπενθυμίζεται ότι από τις 12 Μαρτίου οπότε και ανακοινώθηκαν, ήδη έχουν ξεκινήσει τον προεκλογικό αγώνα οι νυν και υποψήφιοι ευρωβουλευτές Δ. Παπαδημούλης, Στ. Κούλογλου, Κ. Κούνεβα και οι Γ. Μουζάλας, Π. Κουρουμπλής, Δ. Πλουμπίδης, Θ. Πελεγρίνης, Φ. Σκοπούλη, Κ. Αρβανίτης, Ι. Κοντούλη, Οφ. Μουσταφά, Γ. Μουχαμέντι, Ό. Νάσση, Ά. Παπαδημητρίου - Τσάτσου, Γ. Χρηστάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL