Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C23.1°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες
17 °C
14.1°C19.6°C
3 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.0°C16.0°C
5 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C23.8°C
2 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.0°C15.9°C
0 BF 72%
Υπερψηφίστηκε η τροπολογία που καταργεί το ασυμβίβαστο για τους υποψήφιους στις ευρωεκλογές βουλευτές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία που καταργεί το ασυμβίβαστο για τους υποψήφιους στις ευρωεκλογές βουλευτές

Κατά πλειοψηφία έγινε δεκτή η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που προβλέπει την κατάργηση του ασυμβίβαστου για τους βουλευτές που θα είναι υποψήφιοι στις ευρωεκλογές.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει η ΔΗΣΥ, πήραν μέρος 257 βουλευτές. Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν 148 βουλευτές, 105 δήλωσαν κατά της τροπολογίας και 4 βουλευτές δήλωσαν «παρών».

Δεν κάνουν χρήση της διάταξης για το ασυμβίβαστο ο Β. Μεϊμαράκης και η Α.Μ. Ασημακοπούλου

«Κατ’ επανάληψη είχα μιλήσει για την ηθική στην πολιτική και τους άγραφους κανόνες. Ως εκ τούτου δεν θα κάνω χρήση της διάταξης που καταργεί το ασυμβίβαστο βουλευτή- υποψήφιου ευρωβουλευτή», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης σε συνομιλητές του, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εφόσον λοιπόν παρουσιαστούν επισήμως τα ψηφοδέλτια των πολιτικών παρατάξεων για τις ευρωεκλογές, με τον κ. Μεϊμαράκη, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος θα παραιτηθεί από τη θέση του βουλευτή Β’ Αθηνών που κατέχει. Αν συμβεί αυτό πρώτος επιλαχών του ψηφοδελτίου της Β’ Αθηνών είναι ο Αργύρης Ντινόπουλος.

Την παραίτησή της ανακοίνωση και η κ. Ασημακοπούλου με μήνυμα της στα social media όπου σημείωσε ότι: Εννοείται ότι δεν μπορείς να καταψηφίζεις μια διάταξη και μετά να την χρησιμοποιείς. Αυτό θα κάνω και τώρα παραμένοντας πιστή στις αρχές και αξίες που ακολούθησα σε όλη μου την πορεία ενασχόλησης με τα κοινά". 

Η κ. Μάρκου έχει ανακοινωθεί επίσημα από τη Ν.Δ. ωστόσο την έδρα της αν παραιτηθεί θα πάρει ο πρώτος επιλαχών του Ποταμιού στο ψηφοδέλτιο της Β’ Θεσσαλονίκης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL