Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ. Πουλάκης: Η Ν.Δ. άλλαξε 40 μέρες πριν τις ευρωεκλογές του 2014 το εκλογικό σύστημα (Video)

«Η Ν.Δ. έχει λερωμένη τη φωλιά της όταν πριν από πέντε χρόνια, σαράντα μέρες πριν τις ευρωεκλογές, άλλαξε το πολιτικό σύστημα, κάνοντας εκλογές με σταυρό και όχι λίστα»

Η τροπολογία εξισώνει τα ασυμβίβαστα που έχουν οι βουλευτές με όλες τις αιρετές θέσεις, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης ο οποίος άφησε αιχμές για τη στάση της ΝΔ, η οποία, όπως είπε, έχει «λερωμένη» τη φωλιά της.

«Επί της ουσίας δεν έγινε καμία μεγάλη αλλαγή, σε αντίθεση με αυτά που ισχυρίστηκε ο κ. Βορίδης» ανέφερε ο Κ. Πουλάκης και συμπλήρωσε: «Η Ν.Δ. έχει λερωμένη τη φωλιά της όταν πριν από πέντε χρόνια, σαράντα μέρες πριν τις ευρωεκλογές, άλλαξε το πολιτικό σύστημα, κάνοντας εκλογές με σταυρό και όχι λίστα».

Ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών, επισήμανε ότι το μοναδικό ασυμβίβαστο που υπήρχε ήταν για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, τονίζοντας ότι η τροπολογία εξισώνει τα ασυμβίβαστα που έχουν οι βουλευτές με όλες τις αιρετές θέσεις.

«Οι βουλευτές ενώ μπορούσαν να είναι υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι δεν μπορούσαν να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, κάτι που υπάρχει σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες» τόνισε και επανέλαβε ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο, συνεπώς δε στέκει το επιχείρημα της Ν.Δ. για τη δεδηλωμένη.

Συντάκτης: avgi.gr

Δείτε όλα τα σχόλια