Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Ξενάγηση του πρωθυπουργού στην ελληνική Silicon Valley
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξενάγηση του πρωθυπουργού στην ελληνική Silicon Valley

Ο Αλ. Τσίπρας, πριν από τη συνάντησή του με τους νέους ερευνητές, είχε ξεναγηθεί στην ελληνική... Silicon Valley, το Τεχνολογικό Πάρκο «Λεύκιππος» στον "Δημόκριτο" συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και τον αναπληρωτή υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας Κ. Φωτάκη, με “ξεναγό” τον διευθυντή και πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Φυσικών Επιστημών Γιώργο Νούνεση. Επισκέφθηκε εργαστηριακές εγκαταστάσεις εταιρειών, συνομίλησε με επιστήμονες και ενημερώθηκε για το ερευνητικό έργο και το αντικείμενό τους, αλλά και τις ευκαιρίες που τους παρέχονται μέσα από την εγκατάστασή τους στον "Δημόκριτο".

Ειδικότερα ξεναγήθηκε σε εργαστηριακούς χώρους τεσσάρων εταιρειών:

* Fasmatech (επιστημονικά όργανα - βραβείο Top 10 Innovations παγκοσμίως το 2018).

* Protatonce (βιοτεχνολογία, εξαγωγές σε όλο τον κόσμο).

* Plinios (περιβαλλοντικές τεχνολογίες αμιάντου). Πρόκειται για την εταιρεία που έκανε τις μετρήσεις για τα ποσοστά αμίαντου στο Μάτι μετά την καταστροφική πυρκαγιά, ενώ για αλλά βλαβερά στοιχεία την έρευνα είχαν διεξαγάγει ερευνητικές ομάδες του "Δημόκριτου".

* Futureintellingence (τεχνητή νοημοσύνη, αισθητήρες, έξυπνα κτήρια και πόλεις).

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Tesla Greece, της μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας που παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπου από τους υφιστάμενους εργαζόμενους οι περισσότεροι είναι Έλληνες που έχουν επιστρέψει από το εξωτερικό (Αγγλία, Σουηδία, Αμερική) και οι υπόλοιποι συνεργαζόμενοι φοιτητές του ΕΜΠ. Ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε ότι η αμερικανική εταιρεία επέλεξε την Ελλάδα ως τη μοναδική χώρα στην Ευρώπη για να φτιάξει τμήμα έρευνας. “Αυτό κάτι σημαίνει και πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχουν οι δυνατότητες, γιατί έχουμε αυτό το υψηλά εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό” τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL