Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C23.0°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.7°C17.6°C
4 BF 47%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.7°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
4 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C21.3°C
3 BF 45%
Ψεκάστε, σκουπίστε, επενδύστε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ψεκάστε, σκουπίστε, επενδύστε

Τη "γαλάζια" στόχευση για επενδύσεις με fast track διαδικασίες χωρίς όρους και προϋποθέσεις επανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς -στο πλαίσιο της επίσκεψής του στον χώρο του Ελληνικού- σημείωσε πως “θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί ώστε το συντομότερο δυνατόν το Ελληνικό να γίνει το σύμβολο της νέας Ελλάδος”.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι “η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε πίστεψε στο Ελληνικό ως ένα κορυφαίο αναπτυξιακό έργο. Εξ ου και εξακολουθεί και σήμερα να θέτει προσκόμματα στην υλοποίηση αυτής της επένδυσης". Επανήλθε δε στην “καραμέλα” ότι “η δρομολόγηση των επενδύσεων στο Ελληνικό αποτελεί απόλυτη αναπτυξιακή προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης”.

Είχε αποκλείσει τη “χρονοτριβή”

Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Bloomberg (18.10) είχε αναδείξει την αντίληψή του για την προώθηση των επενδύσεων δεσμευόμενος ότι “η επένδυση στο Ελληνικό θα ξεκινήσει μέσα στο 2019”, καθώς “τα σημερινά εμπόδια θα ξεπεραστούν με αποφασιστικότητα και χωρίς καμία χρονοτριβή”! Αντίστοιχα ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε επισημάνει στους "Financial Times" (5.12) ότι «οι πολίτες θα δουν να υλοποιείται άμεσα ένα συστηματικό σχέδιο για να ξεμπλοκάρουμε ευρείας κλίμακας επενδυτικά σχέδια ξεκινώντας από το Ελληνικό”.

Ο Κ. Μητσοτάκης επιχείρησε χθες να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη διάψευση των καταστροφολογικών προβλέψεων της Ν.Δ. στο μέτωπο της οικονομίας υποστηρίζοντας πως “ο χώρος του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού συμβολίζει την απόλυτη αναπτυξιακή αποτυχία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτόν τον χώρο θα έπρεπε σήμερα να δουλεύουν δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας και το παλιό αεροδρόμιο να γίνει ένα εμβληματικό αναπτυξιακό έργο, το οποίο θα συμβολίζει τη νέα Ελλάδα, που έρχεται με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση». Αντ’ αυτού αντικρίζουμε και σήμερα ακόμη μια εικόνα απελπιστικής εγκατάλειψης” δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Γραμμή” Άδ. Γεωργιάδη υπέρ συνεργασίας με ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Την... επανέκδοση της συγκυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ προέκρινε -χωρίς περιστροφές- ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. (Alpha 989), απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ισχυρίστηκε πως “εφόσον είναι πεντακομματική η επόμενη Βουλή, όπως προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις, η Ν.Δ. πρέπει να προσπαθήσει να πετύχει μία ευρεία πολιτική συνεννόηση και με το ΚΙΝ.ΑΛΛ.Λ ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Άλλωστε δεν θα υπάρχει άλλο κόμμα του Κέντρου στην επόμενη Βουλή”.

Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισημάνει στο πλαίσιο της ΔΕΘ -χωρίς να κατονομάσει το ΚΙΝ.ΑΛΛ.- πως "και αυτοδύναμοι να είμαστε ως Νέα Δημοκρατία, θα επιδιώξω ευρύτερες κοινοβουλευτικές, αλλά και πολιτικές συγκλίσεις".

Εγκώμια για στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ. που “πολεμούν τον ΣΥΡΙΖΑ”

Δεν πέρασε δε απαρατήρητο το γεγονός ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να πλέξει το εγκώμιο του Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς σημείωσε πως "αν μου έθεταν την ερώτηση αν ο Βενιζέλος έχει ως πολιτικός αξία', θα απαντούσα πως 'προφανώς έχει αξία'. Παράλληλα επαίνεσε στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ.Λ όπως “η Γεννηματά, ο Λοβέρδος, ο Γρηγοράκος, ο Κωνσταντινόπουλος και ο Κεγκέρογλου, καθώς δύσκολο είναι η επιλογή που έχουν κάνει να μείνουν στο ΠΑΣΟΚ και να πολεμάνε τον ΣΥΡΙΖΑ".

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. επιχείρησε να περιορίσει και την ενδοκομματική δυσαρέσκεια από την πρόσφατη εκτίμηση ότι “στις 3,5 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πήχης της Ν.Δ. για τις ευρωεκλογές” λέγοντας ότι “ πιστευω πως είναι σωστές οι δημοσκοπήσεις. Η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ -αν βγάλουμε τους μέσους όρους- είναι διψήφια”. Ισχυρίστηκε ωστόσο πως “μιλάω για τις εθνικές εκλογές”. Για τις ευρωκλογές δεν έχω δει ειδικές δημοσκοπήσεις”. Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ. Ευ. Μεϊμαράκης είχε αφήσει αιχμές για τις προβλέψεις του Άδωνι Γεωργιάδη σημειώνοντας “μπορεί να πάρεις πολύ παραπάνω από τα ποσοστά που έχεις εσύ στο μυαλό σου. Δεν βοηθάνε (σ.σ.: αυτές οι δηλώσεις) δημόσια"...

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. δεν παρέλειψε να παραδώσει άλλο ένα σεμινάριο φθηνού λαϊκισμού υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Τσίπρας και το περιβάλλον του απολαμβάνουν σε τέτοιο βαθμό την εξουσία, στην οποία θα παραμείνουν ώς την τελευταία ημέρα για να ζήσουν και άλλες αστακομακαρονάδες στους αιθέρες με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος”...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL