Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
Δ. Παπαδημούλης: Να προχωρήσουμε σε ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που θα προστατεύει τους καταναλωτές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Παπαδημούλης: Να προχωρήσουμε σε ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που θα προστατεύει τους καταναλωτές

Τροπολογίες, με τις οποίες επιδιώκεται η προστασία των Ευρωπαίων καταναλωτών απέναντι σε καταχρήσεις δύναμης και εξουσίας, μέσα από ένα ρυθμιστικό πλαίσιο, προτίθεται να καταθέσει στο Ευρωκοινοβούλιο ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα, γιατί τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ήταν περίπου 1 τρισεκατομμύριο ευρώ, την τελευταία φορά που "λογαριάστηκαν" συνολικά, αλλά χωρίς να υπερβαίνουμε την αρχή της αναλογικότητας σε βάρος της προστασίας του -καλώς εννοούμενου- δημοσίου συμφέροντος και των καταναλωτών», ανέφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON).

«Έχει ιδιαίτερη σημασία οι εξωτερικές πιστωτικές υπηρεσίες των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων -το outsourcing- να υπόκεινται σε έναν διαφανή, δημοκρατικό έλεγχο και λογοδοσία, για λόγους υπεράσπισης όχι μόνο των καταναλωτών, αλλά και του ευρύτερου δημόσιου συμφέροντος» προσέθεσε ο κ. Παπαδημούλης.

«Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε προτάσεις. Θα επιδιώξουμε τη βελτίωση του σχεδίου, που έχουν συμφωνήσει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με την Ευρωομάδα των Σοσιαλιστών» είπε καταλήγοντας ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και πρόσθεσε πως μένει να αποδειχθεί πως δεν υπάρχει μια προκατασκευασμένη συμφωνία, ανελαστική, όσον αφορά στην αποδοχή άλλων προτάσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL