Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν.Παππάς: Ελλάδα και Κύπρος ενισχύουν τους δεσμούς τους και στον ψηφιακό τομέα

Η ψηφιακή στρατηγική που υλοποιούν Ελλάδα και Κύπρος, οι εφαρμογές «έξυπνων» πόλεων που προωθούν οι δύο χώρες, η ανάπτυξη δικτύων 5G και η συνεργασία στον τομέα του Διαστήματος βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής με την υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου, Βασιλική Αναστασιάδου.

Ο Νίκος Παππάς και η Βασιλική Αναστασιάδου είχαν, επίσης, την ευκαιρία να συζητήσουν για την πορεία της συνεργασίας των δύο υπουργείων, όπως είχε συμφωνηθεί κατά την επίσκεψη του Ν.Παππά στη Λευκωσία τον περασμένο Νοέμβριο, για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον ψηφιακό μετασχηματισμό του γεωργικού τομέα και την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων, που υλοποιούνται στη χώρα μας από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής.

Επιπλέον, παρουσιάστηκαν, το έργο της «έξυπνης» στάθμευσης, που θα υλοποιηθεί στην Ελλάδα πιλοτικά -σε πρώτη φάση- για 20.000 θέσεις πάρκινγκ, η δημιουργία διαδραστικής πύλης για τον Τουρισμό με την παραγωγή σύγχρονου οπτικοακουστικού περιεχομένου και το Ηλεκτρονικό Εισιτήριο για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, κ.ά.

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, δήλωσε ότι «η συνεργασία μας με τη Βασιλική Αναστασιάδου είναι στενή και ουσιαστική. Εργαζόμαστε εντατικά για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας σε έργα που θα εξελίξουν τις δυο χώρες στη νέα ψηφιακή εποχή. Ελλάδα και Κύπρος ενισχύουν τους δεσμούς τους και στον ψηφιακό τομέα, εργάζονται για την ευημερία των κοινωνιών τους».

Η υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου, τόνισε από την πλευρά της ότι «με τον Ν.Παππά συζητήσαμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων, τα θέματα που αφορούν τα δίκτυα 5g και τις τεχνολογίες νέας γενιάς. Αποφασίσαμε την περαιτέρω συνεργασία στην προώθηση των κοινών δραστηριοτήτων σε ότι αφορά την ψηφιακή γεωργία, τον ψηφιακό τουρισμό, τις έξυπνες πόλεις και την ανταλλαγή εμπειριών σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Σύντομα τον αναμένουμε στην Κύπρο για την εμβάθυνση της συνεργασίας μας».

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Απόψε στο Σύνταγμα

Σήμερα η Αριστερά και ο δημοκρατικός κόσμος θα στείλουν ένα μεγάλο μήνυμα από την πλατεία Συντάγματος. Ένα μήνυμα συσπείρωσης και αγώνα για την Ελλάδα των πολλών. Για την Ελλάδα της δημοκρατίας, της...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο