Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Μουζάλας: Πάρα πολύ κρίσιμες οι ευρωεκλογές, θα καθορίσουν την καθημερινότητά μας (Video)

«Πάμε για ευρωεκλογές μπροστά σε μία κατά μέτωπο επίθεση της ακροδεξιάς. Αν δεν αντισταθούμε, η καθημερινότητά μας θα χειροτερέψει»

Ως τις πιο κρίσιμες ευρωεκλογές των τελευταίων ετών χαρακτήρισε τις κάλπες της 26ης Μαΐου ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Γιάννης Μουζάλας.

«Είμαστε στην πιο κρίσιμη περίοδο στην Ευρώπη, οι ευρωεκλογές είναι πάρα πολύ κρίσιμες, θα καθορίσουν την καθημερινότητά μας» σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ1, διαφωνώντας κατηγορηματικά με τον Κ. Μητσοτάκη που τις χαρακτηρίζει δημοψήφισμα εθνικής κάλπης.

«Η Ευρώπη έχει μία αυτόνομη σημασία, οι ευρωεκλογές έχουν αυτόνομη σημασία. Δεν μας παίρνει να τις σνομπάρουμε ή να κάνουμε δημοψηφίσματα μέσα από τις ευρωεκλογές. Να καταλάβουμε την αυτόνομη σημασία των ευρωεκλογών» τόνισε ο Γ. Μουζάλας.

Όπως είπε, «η Ευρώπη εγκαταλείφθηκε τα προηγούμενα χρόνια σε μία άκρατη και βίαια ανάπτυξη του νεοφιλελευθερισμού. Η λιτότητα που γνωρίσαμε εμείς μέσα από τα μνημόνια στη πιο βάρβαρη μορφή της,υπήρξε σε όλα τα κράτη. Αυτά τα πράγματα για τα οποία η Ευρώπη ήταν γνωστή, σιγά σιγά κατεδαφίζονταν. Κοινωνικό κράτος, δημοκρατικοί θεσμοί, εισοδήματα».

Συνεχίζοντας, ο πρώην υπουργός επισήμανε ότι τα παραπάνω δημιούργησαν ανασφάλεια στους πολίτες, τους έκαναν να γίνονται ευρωσκεπτικικστές, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η ακροδεξιά. «Πάμε για ευρωεκλογές μπροστά σε μία κατά μέτωπο επίθεση της ακροδεξιάς. Το πιο σημαντικό είναι ότι η κατά μέτωπο επίθεση περιλαμβάνει ενσωμάτωση της ακροδεξιάς μέσα στη δεξιά και υιοθέτηση του ακροδεξιού λόγου από την παραδοσιακή δεξιά. Αν δεν αντισταθούμε, η καθημερινότητά μας θα χειροτερέψει».

Ο Γιάννης Μουζάλας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανέκαθεν υπήρξε ευρωπαϊκή δύναμη και σημείωσε ότι η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ είναι ευρωπαϊκή αριστερά. «Οι αντίπαλοί του το γνωρίζουν και προσπαθούν βγάζοντας κάποια δήλωση στελεχών πριν από χρόνια να το προσδώσουν συνολικά στην αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε.

Συντάκτης: avgi.gr

Δείτε όλα τα σχόλια