Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.3°C14.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.5°C17.7°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.6°C11.6°C
0 BF 63%
"Έφυγε" ο Ανέστης Ταρπάγκος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Έφυγε" ο Ανέστης Ταρπάγκος

Ο Ανέστης Ταρπάγκος, μαρξιστής διανοούμενος και ένας από τους πλέον σημαντικούς μελετητές των διαδικασιών της ταξικής πάλης, πέθανε χθες.

Ο Ανέστης Ταρπάγκος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και από τα νεανικά του χρόνια υπήρξε αγωνιστής της Αριστεράς από τα χρόνια της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη. Συνέχισε την ενεργό δράση του και στη Γαλλία, όπου σπούδασε τυπογράφος - μηχανικός, στα χρόνια της μεγάλης ανάπτυξης των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων, από τον Μάη του 1968 μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη ανέπτυξε συνδικαλιστική δραστηριότητα έχοντας υποστεί συχνές διώξεις από το κατασκευαστικό κεφάλαιο και έχοντας απολυθεί πολλές φορές, παρά την αναγνώριση του υψηλού επιπέδου των ικανοτήτων του στην επιστημονική - τεχνική εργασία του. Υπήρξε τακτικός αρθρογράφος της "Αυγής", ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν ενεργό μέλος του ΜΕΤΑ.

Συλλυπητήρια ΣΥΡΙΖΑ

Τη θλίψη του για τον θάνατο του Ανέστη Ταρπάγκου εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Ανέστης Ταρπάγκος υπήρξε αγωνιστής της Αριστεράς από τα νεανικά του χρόνια, από τις γραμμές της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη, του ΚΚΕ Εσωτερικού, του ΚΚΕ Εσωτερικού / Ανανεωτική Αριστερά, του ΝΑΡ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ. Πολυγραφότατος, ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δραστηριότητα, εξαιτίας της οποίας αντιμετώπισε συχνές διώξεις, και αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος».

«Με θλίψη πληροφορηθήκαμε σήμερα τον θάνατο του αγωνιστή της Αριστεράς, συντρόφου Ανέστη Ταρπάγκου» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL