Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Αλ. Τσίπρας: Η κάλπη των ευρωεκλογών θα αποκαλύψει τη μεγάλη απάτη του Μητσοτάκη (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Τσίπρας: Η κάλπη των ευρωεκλογών θα αποκαλύψει τη μεγάλη απάτη του Μητσοτάκη (Video)

Μήνυμα νίκης ενόψει των ευρωεκλογών έστειλε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, τονίζοντας ότι η κάλπη της 26ης Μαΐου θα αποκαλύψει τη μεγάλη απάτη του Κ. Μητσοτάκη και των επικοινωνιολόγων του. Της «απάτης της δήθεν κατά κράτος επικράτησης της ΝΔ και του αρχηγού της στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις».

«Δε θα τους κάνουμε τη χάρη να επισπεύσουμε τις εθνικές εκλογές. Τα πικρά ποτήρια θα τα πιουν ένα ένα. Πρώτα θα έρθει η ηχηρή διάψευση των ευρωεκλογών και το φθινόπωρο η οριστική και καθοριστική τους ήττα στην κάλπη των εθνικών εκλογών και η μεγάλη νίκη της προόδου έναντι της συντήρησης. Της Ελλάδας των πολλών, έναντι της Ελλάδας των ελίτ που εκπροσωπούν» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας.

Όπως είπε, «μπορεί ο Κ. Μητσοτάκης να προβάρει ήδη γραβάτες και κουστούμια πρωθυπουργικά, αλλά ξεχνάει ότι τους πρωθυπουργούς δεν τους εκλέγουν ούτε οι φίλοι επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες ΜΜΕ, ούτε ή οι φίλοι δημοσκόποι, τους εκλέγει ο ελληνικός λαός με τη ψήφο του στην κάλπη. Ο ελληνικός λαός ούτε κουτόχορτο τρώει, ούτε έχει μνήμη χρυσόψαρου. Γνωρίζει και θυμάται ποιος χρεοκόπησε τη χώρα, ποιοι είναι αυτοί που την βγάζουν σε ξέφωτο. Ποια συμφέροντα εκπροσωπεί ο καθένας».

Συγκεκριμένα, είπε ότι γνωρίζουν οι περισσότεροι από 350.000 εργαζόμενοι που βρήκαν δουλειά γιατί η ανεργία έπεσε από το 28% στο 18% και οι εργαζόμενοι που είδαν την καθημερινότητα τους να αλλάζει από τη λειτουργία του ΣΕΠΕ, οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του κατώτατου και υποκατώτατου μισθού «που είδαν αυξήσεις αξιοπρέπειας», οι εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που έλαβαν επίδομα τέκνου, οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι και άποροι που έλαβαν το εισόδημα αλληλεγγύης, οι εκατοντάδες χιλιάδες που έλαβαν για τρεις συνεχόμενες χρονιές το κοινωνικό μέρισμα, οι ένστολοι και όσοι είναι στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια που είδαν μια κάποια δικαιοσύνη με την επιστροφή των αναδρομικών, οι εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι που είδαν τις συντάξεις τους να σώζονται και να αυξάνονται έστω και λίγο αντί να περικόπτονται, όσοι σήμερα μπαίνουν στη πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου.

«Όλοι αυτοί δεν ξέρω αν καταγράφονται στις μετρήσεις αλλά είναι υπαρκτοί άνθρωποι και είναι η πλειοψηφία και γνωρίζουν και θυμούνται. Γνωρίζουν, είπε ότι έγιναν πράξη επειδή ήμασταν εμείς και πως αν έρθει η ΝΔ θα τα ξηλώσει όλα αυτά σε μια νύχτα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Η αντιπολίτευση έχει περάσει στο στάδιο της γελοιοποίησης»

«Η αντιπολίτευση έχει περάσει στο επόμενο στάδιο της καταστροφολογίας, αυτό της γελοιοποίησης», είπε ο Αλ. Τσίπρας, στηλιτεύοντας τη θέση ότι η οικονομία ανακάμπτει επειδή τάχα, όπως είπε, οι αγορές προεξοφλούν νίκη της ΝΔ στις εκλογές.

«Η αυτογελοιοποίηση της αντιπολίτευσης όμως δεν είναι τίποτα άλλο παρά ακόμα ένα σύμπτωμα του κυνισμού που διακατέχει τη ΝΔ, όταν δεν τους αγγίζει πλέον ούτε η κοινή λογική», σχολίασε και πρόσθεσε πως «το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η παλινόρθωση ενός κατεστημένου που θέλει να επανέλθει και για να εκδικηθεί» όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ που τόλμησε να διατυπώσει εναλλακτική πρόταση για τη χώρα, όπως ανέφερε, «αλλά και έναν ολόκληρο λαό για τις επιλογές που έκανε σε απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις».

«Γι΄ αυτό και το πολιτικό σχέδιο της ΝΔ, είναι ένα σχέδιο συμμόρφωσης των "απείθαρχων", των "ατάκτων"», είπε και αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε «διάλυση της δημόσιας υγείας, ασφαλιστικό Πινοσέτ, απολύσεις στους ζωτικούς τομείς του δΔημοσίου, όλα αυτά που ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί πηγή σπατάλης». Είπε ότι κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του είναι εκπρόσωποι και εκφραστές της "ελίτ" και «οραματίζεται μια Ελλάδα που θα ευημερούν λίγοι και θα στενάζουν οι πολλοί» και μίλησε για έναν αγώνα που διεξάγεται «χωρίς αρχές, χωρίς όρια στο ψέμα, τη λάσπη, την προπαγάνδα, το διχασμό"». Είπε ότι το βίωσαν κυρίως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Βόρειας Ελλάδας όταν με σθένος υπερασπίστηκαν αυτό που πίστευαν ως εθνικό και πατριωτικά σωστό και βρέθηκαν αντιμέτωποι με βιαιοπραγίες, ενώ ο κ. Μητσοτάκης, όπως είπε, δεν βρήκε μερικά λόγια να σχολιάσει.

«Ο λαός θα επιλέξει αν η χώρα πάει μπροστά ή αν επιστρέψει στα χρόνια του ΔΝΤ»

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι για το μέλλον της χώρας, τονίζοντας ότι η χώρα είναι ήδη στη μεταμνημονιακή εποχή. «Ο λαός μας σύντομα θα κληθεί να επιλέξει αν θα συνεχίσει το δρόμο που οδηγεί με ασφάλεια στην οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότησης. Η αν θα επιλέξει το δρόμο της αναστροφής στα χρόνια της κρίσης, στα χρόνια του ΔΝΤ και των μνημονίων που έχουμε αφήσει πια πίσω μας οριστικά».

Ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε ότι «οι μάχες που δώσαμε, οι νίκες που πετύχαμε, διαμόρφωσαν μια νέα συλλογική αυτοπεποίθηση. Όχι μόνο για την Αριστερά, αλλά για την ελληνική κοινωνία. Αποδείχθηκε ότι υπήρχε κι' άλλος δρόμος από αυτόν της αιώνιας λιτότητας και της ασφυκτικής επιτροπείας».

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ, η οποία όπως είπε, συνεχώς καταστροφολογεί. «Ευτυχώς για τη χώρα, την οικονομία και την κοινωνία, η καταστροφολογία διαρκώς διαψευδόταν» σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας και τόνισε ότι το 2016, αντί για κόφτη, ήρθε η εφάπαξ 13η σύνταξη 2016, ενώ το 2017 και 2018 ήρθαν κοινωνικά μερίσματα από την υπεραπόδοση της οικονομίας.

«Κατά την τελευταία τριετία, η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη πολιτεύτηκε με μοναδική αρχή την καταστροφολογία. Όσο η πραγματικότητα τους διέψευδε, τόσο χειρότερα για την πραγματικότητα. Η αυτογελοιοποίηση δεν είναι τίποτα άλλο παρά ακόμα ένα σύμπτωμα του κυνισμού που τους διακατέχει.

Η ελίτ του σαλονιού και το παρακράτος του λιμανιού

Ο πρωθυπουργός μίλησε για «ανεξέλεγκτους ολιγάρχες» και «υπόδικους», δείχνοντας τον Β. Μαρινάκη και τόνισε ότι το μεγάλο πρόβλημα «είναι το ποιος κρύβεται πίσω από τη κουρτίνα. Και εκεί για να μη μασάμε τα λόγια μας κρύβονται όχι μόνο οι ελίτ αλλά και ότι πιο λούμπεν έχει βγάλει ο ελληνικός καπιταλισμός και η ελληνική αστική τάξη. Δεν είναι μόνο η ελίτ του σαλονιού. Είναι και το παρακράτος του λιμανιού. Αυτοί που επιθυμούν να κυβερνήσουν αντ΄αυτού, επιβάλλοντας τους δικούς τους νόμους. Και πρώτα από όλα να ξεμπερδέψουν με τα τραβήγματα τους με τη Δικαιοσύνη», παρατήρησε.

«Εμείς δε λειτουργούμε ούτε με βεντέτες ούτε με ρεβανσισμό. Δεν στοχοποιούμε κανέναν, δεν θα αφήσουμε, όμως, ούτε τη Δημοκρατία ούτε την χώρα ολόκληρη στα χέρια των ολιγαρχών, των υπόδικων και των εκβιαστών» προσέθεσε ο Αλ. Τσίπρας και τόνισε:

«Γιατί μπορεί να μην έχουμε μαζί μας τα ΜΜΕ -και ευτυχώς λέω εγώ γιατί μάλλον κάτι σωστό κάνουμε- αλλά έχουμε μαζί μας τους απλούς ανθρώπους. Τους δημοκρατικούς πολίτες, που καταλαβαίνουν ότι το διακύβευμα είναι πολύ σοβαρό και για το τόπο και για τη δημοκρατία. Και θα δώσουν την απάντησή τους στη κάλπη».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «δεν έχουμε μαζί μας μεγάλα εκδοτικά και τηλεοπτικά συγκροτήματα, δεν έχουμε μαζί μας τη διαπλοκή. Κάθε φορά που κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, όχι κάνει παράπτωμα, ακόμη και δάνειο απολύτως σύννομα αν έχει πάρει, γίνεται θέμα ισότιμο του Μεσανατολικού. Για τα στελέχη της ΝΔ βέβαια, εκτός της ασυλίας που παρέχει ο νόμος περί ευθύνης των υπουργών υπάρχει και η ασυλία των ΜΜΕ. Εκεί όλοι κάνουν πως δεν βλέπουν, δεν ακούνε», είπε ενδεικτικά.

Προσέθεσε: πως «στη Νέα Δημοκρατία ίσως χρειάζεται να φτιάξουν ένα ειδικό τμήμα, μια ειδική πτέρυγα ποινικολόγων στα γραφεία τους, στην Πειραιώς, καθώς αν αρχίσω να αθροίζω τα στελέχη τους με διώξεις αλλά και καταδίκες, θα νυχτωθούμε» για να σχολιάσει: «Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους ολιγάρχες των ΜΜΕ. Δεν είναι και τόσο σοβαρά αδικήματα. Αλλά να καπνίζει ο υπουργός είναι πρόβλημα. Αυτό μάλιστα».

Ιστορική ευκαιρία η Συνταγματική Αναθεώρηση

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κοινοβουλευτική ομάδα αλλά και ως κυβερνητική πλειοψηφία έχει μια ιστορική ευκαιρία, την οποία δίνει η διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης που η πρώτη φάση της ολοκληρώνεται αύριο, τόνισε κ. Τσίπρας.

«Για να προχωρήσουμε σε βαθιές προοδευτικές θεσμικές τομές σε όλα τα επίπεδα. Να δώσουμε το αποτύπωμα της προοδευτικής στροφής της χώρας που ανοίγει τα φτερά της στο μέλλον. Και αυτό ακριβώς σας καλώ να κάνουμε», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε:

«Η ελληνική Βουλή να δώσει ένα καθαρό μήνυμα προόδου:

-Για την κατοχύρωση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων

-Την προστασία των συλλογικών κοινωνικών αγαθών

-Για τη καθιέρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους

-Για την ουσιαστική ενίσχυση της δημοκρατίας και του συλλογικού κοινωνικού ελέγχου

-Για την κατάργηση της επαίσχυντης διάταξης για την ευθύνη των Υπουργών

-Την καθιέρωση του αναλογικού εκλογικού συστήματος.

-Την υποχρέωση ο πρωθυπουργός να είναι εκλεγμένος από το λαό».

Η στάση της αντιπολίτευσης ήταν τουλάχιστον αναντίστοιχη του θεσμικού της ρόλου στο θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, είπε ο πρωθυπουργός. «Από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να την υπονομεύσει. Με κόλπα και τερτίπια αντί να συμμετέχει με προτάσεις και θέσεις επιχείρησε να τη σαμποτάρει. Τελικά σύρθηκε στην αναθεώρηση», παρατήρησε.

«Είμαστε έτοιμοι να αναμετρηθούμε ξανά με τις ευθύνες μας, να αναμετρηθούμε με την ιστορία. Είμαστε έτοιμοι και έτοιμες να συνεχίσουμε μαζί με τον ελληνικό λαό το μεγάλο και όμορφο αγώνα που ξεκινήσαμε το 2015, κάνοντας μέχρι σήμερα, πολλά, σημαντικά, θεαματικά βήματα προς τα εμπρός. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε αυτήν την ευθεία πορεία δημιουργώντας μία νέα εποχή για το μέλλον αυτού του τόπου» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας καταχειροκροτούμενος.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL