Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
ΧΡ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: / Χρ. Σπίρτζης: Προνομιακές σχέσεις έχει η Ν.Δ. με το ΤΑΙΠΕΔ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΧΡ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: / Χρ. Σπίρτζης: Προνομιακές σχέσεις έχει η Ν.Δ. με το ΤΑΙΠΕΔ

Τις προνομιακές σχέσεις της Ν.Δ. με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ανέδειξε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας χθες στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής. Μάλιστα, ο υπουργός εξήγησε ότι το ΤΑΙΠΕΔ ευθύνεται και για την καθυστέρηση στην υλοποίηση της ιδιωτικοποίησης της Εγνατίας, η οποία είναι από τα προαπαιτούμενα για την επιστροφή του 1 δισ. ευρώ από τις κεντρικές τράπεζες.

"Αναρωτήθηκα μήπως τον διαγωνισμό για την παραχώρηση της Εγνατίας τον διεξάγει η Ν.Δ. Αρκεί κανείς να δει τους συμβούλους που έχει το ΤΑΙΠΕΔ" είπε ο Χρ. Σπίρτζης. "Λέτε ότι τον διαγωνισμό τον κάνει η Ν.Δ.;" ρώτησε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης. "Αν δει κανείς τους συμβούλους που έχει το ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού, θα βγάλει τα συμπεράσματά του. Εγώ δεν θέλω να προχωρήσω σε ονόματα" επέμεινε ο Χρ. Σπίρτζης. "Να πείτε τα ονόματα, αλλιώς είναι συκοφαντίες και άνευ ουσίας αερολογίες" φώναζε ο Κ. Χατζηδάκης, οπότε ο υπουργός Υποδομών έγινε σαφέστερος:

* Ο τεχνικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Γιώργος Νέλας ήταν διευθύνων σύμβουλος επί Ν.Δ. σε τουλάχιστον δύο οργανισμούς. Πάντως, ο υπουργός διευκρίνισε ότι πρόκειται για "άριστο συγκοινωνιολόγο".

* Νομικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ είναι το δικηγορικό γραφείο του βουλευτή της Ν.Δ. Θόδωρου Φορτσάκη.

* "Οικονομικός σύμβουλος είναι η Alpha Bank. Εκεί δεν έχουμε θέμα με τη Ν.Δ., γιατί σχεδόν όλο το τραπεζικό σύστημα έχει μεγαλύτερη πρόσβαση από την κυβέρνηση, αλλά καταλαβαίνουμε όλοι για τους συμβούλους της παραχώρησης της Εγνατίας" υπογράμμισε ο Χρ. Σπίρτζης.

Ο υπουργός αποκάλυψε ακόμη ότι δεν βγαίνει το μοντέλο ιδιωτικοποίησης της Εγνατίας που είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση της Ν.Δ.. "Διαφωνώ με το μοντέλο με το οποίο η Ν.Δ. δέσμευσε τη χώρα για την παραχώρηση του δρόμου που λέγεται Εγνατία. Θεωρώ τεχνοκρατικά ότι δεν βγαίνει αυτό το μοντέλο" είπε, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και στους συμβούλους του που απαίτησαν από την κυβέρνηση να θεσμοθετηθούν 38 σταθμοί διοδίων. Η άποψη της κυβέρνησης είναι να υπάρξουν ηλεκτρονικά αναλογικά διόδια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL