Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.4°C
4 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.4°C13.3°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.2°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
0 BF 93%
Αλ.Χαρίτσης: Τις επόμενες εκλογές θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ.Χαρίτσης: Τις επόμενες εκλογές θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ (Video)

«Βασικό στοίχημα είναι να ξαναπροσεγγίσουμε τον κόσμο που ήρθε στον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και απομακρύνθηκε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης μας και σήμερα είναι πολιτικά ανέστιος», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, προσθέτοντας ότι «πρέπει με ειλικρινείς όρους να μιλήσουμε με αυτό τον κόσμο και να του δείξουμε ότι η διέξοδος είναι σε προοδευτική κατεύθυνση».

Ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ, υπογράμμισε ότι «στοχεύουμε στους νέους, στους εργαζόμενους, στους άνεργους, οι οποίοι ασφυκτιούν και δεν μπορούν να εκφράσουν οι ανησυχίες τους και τα προβλήματά τους. Δε ζούμε σε γυάλινους πύργους έχουμε επικοινωνία με αυτόν τον κόσμο».

https://www.youtube.com/embed/w0nfh856OQ8

«Είμαι απολύτως πεισμένος ότι τις επόμενες εκλογές θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά θα είναι στην κυβέρνηση και την επόμενη τετραετία», ξεκαθάρισε ο Αλ.Χαρίτσης.

«Απέναντι σε φασίστες με κοστούμι δεν μπορεί κανείς να μην πάρει θέση»

Παράλληλα, αναφερόμενος στην άνοδο συντηρητικών δυνάμεων στην Ευρώπη επανέλαβε ότι «πρέπει να μιλήσουμε στους ανθρώπους που αντιλαμβάνονται ότι το πράγμα δεν πάει άλλο καθώς υπάρχει κίνδυνος να εκφραστεί η αμφισβήτηση μόνο από την πλευρά της ακροδεξιάς. Απέναντι σε φασίστες με κοστούμι δεν μπορεί κανείς να μην πάρει θέση».

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι «διαπιστώνω ότι πάρα πολύς κόσμος θετικά διακείμενος στη κυβέρνηση δεν γνωρίζει» το έργο που έχει γίνει «άρα πρέπει να δείξουμε όσα καταφέραμε να κάνουμε. Να παρουσιάσουμε το έργο της κυβέρνησης».

«Το "όλοι είναι ίδιοι" της ακροδεξιάς είναι παρά πολύ μεγάλος κίνδυνος και πρέπει με λόγο και πράξη να αποδείξουμε ότι όχι μόνο δεν είναι όλοι ίδιοι αλλά ότι είμαστε διαφορετικοί κόσμοι» συνέχισε ο υπουργός αναφερόμενος στο φαινόμενο της ανόδου της ακροδεξιάς.

«Οι εκλογές κρίνονται και από το σχέδιο για τα μελλούμενα»

Επιπρόσθετα σημείωσε ότι «οι εκλογές κρίνονται όχι μόνο από τα πεπραγμένα αλλά και από το σχέδιο για τα μελλούμενα» τόνισε ο Αλ.Χαρίτσης και πρόσθεσε ότι «όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ έχουν γίνει νόμοι του κράτους μέσα σε λίγους μήνες και δείχνουν την κατεύθυνση για το επόμενο διάστημα».

«Στόχος είναι μια πιο δίκαιη κοινωνία από αυτή που ζούμε. Αλλά για να γίνει πράξη χρειάζονται πολύ συγκεκριμένες παρεμβάσεις και μέτρα, όπως αυτό της αύξησης του κατώτατου μισθού, η κατάργηση του υποκατώτατου. Μιλάμε για μέτρα τα οποία προωθήσαμε σε παρά πολύ δύσκολες συνθήκες φανταστείτε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε τα επόμενα χρόνια» σημείωσε ο ΥΠΕΣ.

«Στρατηγική συμφωνία συμπόρευσης για τη δημιουργία προοδευτικού μετώπου»

Αναφερόμενος στη δημιουργία προοδευτικού μετώπου απέναντι στον κίνδυνο της ακροδεξιάς, ο Αλ.Χαρίτσης υπογράμμισε ότι «πρέπει να υπάρξει μια στρατηγική συμφωνία συμπόρευσης χωρίς κατανάγκη κοινή κάθοδο», προσθέτοντας ότι «σε άλλες χώρες αυτή η δυναμική έχει πάρει και κοινοβουλευτική μορφή όπως στην Πορτογαλία και στην Ισπανία».

«Για την αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ η συζήτηση συνεργασιών και ανοίγματος σε άλλες προοδευτικές δυνάμεις που διαφωνούμε μεν σε πολλά αλλά συμφωνούμε σε αρκετά αποτελεί προσπάθεια των τελευταίων 15 ετών» υπογράμμισε ο ίδιος τονίζοντας ότι «ως ΣΥΡΙΖΑ δεν μπαίνουμε στα χωράφια κανενός. Είμαστε σε μία διαδικασία που στην Ευρώπη έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό».

Επιπλέον, ο υπουργός Εσωτερικών προειδοποίησε ότι «βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι που αν αφήσουμε το πεδίο ελεύθερο», είναι πιθανό ακροδεξιές και φασιστικές δυνάμεις ενδεχόμενα να καλύψουν το κενό εκπροσώπησης που νιώθουν άλλες κοινωνικές δυνάμεις.

Κοινοτική κάλπη στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Τέλος, ο ίδιος τόνισε ότι «πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις της χρονιάς», σημειώνοντας ότι φέτος, στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα υπάρχει νέα κάλπη για κοινοτικές εκλογές, πέρα από τις κάλπες για τον δήμο και τις περιφέρειες.

Συντάκτης: avgi.gr

Διαβάστε επίσης:

Αλ. Χαρίτσης: Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΒΖ από την πρώτη στιγμή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL