Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
ΚΙΝ.ΑΛΛ.: "Απομονωμένος ο Τσίπρας στην Ευρώπη"!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΚΙΝ.ΑΛΛ.: "Απομονωμένος ο Τσίπρας στην Ευρώπη"!

Σε κάθε λογής υπερβολή καταφεύγει καθημερινά πλέον το ΚΙΝ.ΑΛΛ. προκειμένου να αντιστρέψει την εικόνα αποδυνάμωσής του από τη μία και της ολοένα διευρυνόμενης επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της Κεντροαριστεράς από την άλλη.

Την ίδια στιγμή το επικοινωνιακό επιτελείο της Χαρ. Τρικούπη απηύθυνε πρόσκληση στους προοδευτικούς πολίτες να εμπιστευθούν το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και ιδίως σε όσους “είτε διαψεύστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ είτε σκέφτονται να ψηφίσουν Μητσοτάκη για να φύγει ο Τσίπρας”.

Μετά τις δηλώσεις της Φ. Γεννηματά ότι “για κάθε στέλεχός μας που εξαγοράζετε επιστρέφουν χίλιοι” και ότι μετά τις εκλογές “ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει εκεί που ανήκει, ένα μικρό αριστερό κόμμα” (Μαλέλης), χθες τα στελέχη του επικοινωνιακού επιτελείου ανέφεραν κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας “είναι απομονωμένοι στην Ευρώπη”. “Δεν υπάρχει στην Ευρώπη προοδευτικό μέτωπο. Είναι μόνο στο μυαλό του κ. Τσίπρα και στην προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ”.

Παράλληλα εκφράζουν ικανοποίηση “για την αυξημένη παρουσία” φίλων και οπαδών στις εκδηλώσεις λέγοντας ότι στη Θεσσαλονίκη μαζεύτηκαν 1.200. Ο διευθυντής του γραφείου της Φ. Γεννηματά, Μ. Όθωνας, “ξεχείλωσε” στα άκρα την εν λόγω επικοινωνιακή προσπάθεια καλώντας τον Αλ. Τσίπρα να διαλέξει “όποια πόλη της Ελλάδος θέλει, όποια μέρα και όποια ώρα θέλει” για να γίνει μια εκδήλωση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. με τη Φ. Γεννηματά και μια του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρωθυπουργό ώστε “να μετρήσουμε την προσέλευση του κόσμου και μετά ξανασυζητάμε...”.

Βενιζέλος κατά συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Από τους Δελφούς, με αφορμή τις διεργασίες της “Γέφυρας”, ο Ευ. Βενιζέλος επικέντρωσε ξανά τη συζήτηση γύρω από το πρόσωπό του ώστε να στείλει και μήνυμα στο εσωτερικό του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ότι με τον ίδιο παρόντα δεν θα μπορούσε να ευελπιστεί ο πρωθυπουργός συνεργασία με τον φορέα: “Θέλει (σ.σ.: ο Αλ. Τσίπρας) μια στρατηγική συνεργασία με ποιον; Με το ΚΙΝ.ΑΛΛ.; Δηλαδή ας πούμε, για παράδειγμα, έρχεται να ζητήσει τη δική μου συνεργασία και συμπαράσταση;Αυτό και μόνο ως παράδειγμα δεν δείχνει την αστειότητα του πράγματος;”.

Επίθεση σε ΔΗΜ.ΑΡ. και ανταπάντηση

Το επικοινωνιακό επιτελείο του ΚΙΝ.ΑΛΛ. είπε ακόμα με αφορμή τις δηλώσεις Χατζησωκράτη ότι τα στελέχη της μειοψηφίας της ΔΗΜ.ΑΡ. που παρέμειναν στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. ανέφεραν ότι δεν υπάρχει απόφαση της Κ.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ. για διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ και πως, αντίθετα, υπάρχει απόφαση της Κ.Ε. για μη συμπόρευση μαζί του.

Πηγές της ΔΗΜ.ΑΡ. απάντησαν ότι η πρόσφατη σχετική απόφαση της Ε.Ε. είναι σαφής και ομόφωνη, ότι “τα όργανα συνεδριάζουν, τα κόμματα προχωρούν μπροστά και ο καθένας έχει πάρει τον δρόμο του” και πως είναι πρωτοφανές σε ενημέρωση ενός κόμματος να υπάρχει σχολιασμός για τα εσωτερικά άλλου κόμματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL