Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
"Μόνο η γέφυρα των στεναγμών υπάρχει για τον κ. Τσίπρα"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Μόνο η γέφυρα των στεναγμών υπάρχει για τον κ. Τσίπρα"

Την ώρα που από την Αθήνα κεντροαριστεροί πολίτες όρθωναν “Γέφυρα” για διάλογο και συνεργασία του χώρου με τον ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό τη συγκρότηση ενός προοδευτικού πόλου και προσκαλούσαν το ΚΙΝ.ΑΛΛ. να εγκαταλείψει την “αδιέξοδη πολιτική της μετωπικής αντιπαράθεσης και 'στρατηγικής ήττας' του ΣΥΡΙΖΑ”, η Φ. Γεννηματά από τη Θεσσαλονίκη επιβεβαίωνε ότι έχει γκρεμίσει κάθε γέφυρα συνεννόησης.

“Ο κήρυκας του διχασμού στήνει δήθεν τώρα γέφυρα για την Κεντροαριστερά. Μόνο η γέφυρα των στεναγμών υπάρχει για τον κ. Τσίπρα, που τον οδηγεί στο τέλος της πρωθυπουργίας και στην πολιτική απομόνωση” ανέφερε σε ομιλία της η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Σε γραμμή Ν.Δ. για το BBC

Μάλιστα, ενώ η “Γέφυρα” βασίστηκε στην ομόθυμη στάση των προοδευτικών κεντροαριστερών προς τη Συμφωνία των Πρεσπών, η Φ. Γεννηματά αξιοποίησε την παρουσία της στη Βόρεια Ελλάδα για να αναζωπυρώσει έναν διχασμό που στηρίζεται σε δήθεν πατριωτικά ένστικτα, συναγωνιζόμενη σε μικροπολιτική ατζέντα τη Ν.Δ. με την αξιοποίηση του δημοσιεύματος του BBC. “Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους 'πρόθυμους' συμμάχους του είπε ΝΑΙ. Σε όλη όμως την Ελλάδα, και κυρίως εδώ στη Μακεδονία, οι Έλληνες πολίτες του είπαν ένα μεγάλο ΟΧΙ” ανέφερε, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για “παραχωρήσεις στα εθνικά θέματα” και για πάτημα ώστε να “ξεκινήσουν οι προκλήσεις του αλυτρωτισμού και η προπαγάνδα του δήθεν μακεδονισμού”.

Κουβέντα μετά την ήττα

Αφού είπε ότι πρέπει να γίνουν τώρα εκλογές και να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, η Φ. Γεννηματά φρόντισε να “θυμίσει” ότι “η Ν.Δ. είναι ο πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλος”, για να προσθέσει πως το ΚΙΝ.ΑΛΛ. είναι “η πραγματικά προοδευτική δύναμη που στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά τους”. Ανέφερε ότι είναι “παγίδα” το σκεπτικό πολιτών ότι “ακόμα κι αν δεν είμαστε δεξιοί ή δεν έχουμε ψηφίσει ποτέ Ν.Δ., πρέπει να ψηφίσουμε σήμερα Μητσοτάκη για να απαλλαγούμε από τον Τσίπρα”. Ζήτησε ψήφο στο ΚΙΝ.ΑΛΛ., προσθέτοντας ότι “όταν φύγει ο Τσίπρας και η παρέα του, εμείς είμαστε εδώ να κουβεντιάσουμε κάτω από άλλους όρους με τους πραγματικά προοδευτικούς ανθρώπους και τους αγωνιστές αυτού του χώρου”.

Διαγραφή λόγω Πρεσπών

Η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άννα Καραμάνου έδωσε το “παρών” στη χθεσινή εκδήλωση της “Γέφυρας”, ενώ είχε συμμετάσχει και στην εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής. Όπως ανέφερε σε συνομιλητές της, προτού τελειώσει η εκδήλωση ενημερώθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι διαγράφηκε από το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. μοιάζει να αναζητούσε αφορμή για διαγραφή. Αυτό διότι ως μέλος της ΚΠΕ του κόμματος εκκρεμούσε εις βάρος της απόφαση της Επιτροπής Καταστατικού και Δεοντολογίας για “πειθαρχικά μέτρα”, σε συνέχεια της απόφασης της Επιτροπής να την αντικαταστήσει από τη Γραμματεία του Δικτύου Ισότητας για περιστατικό που συνέβη πριν από μήνες, τον περασμένο Αύγουστο. Η ανακοίνωση της Επιτροπής εκδόθηκε μόλις την Παρασκευή, κατηγορώντας την ουσιαστικά, όπως ανέφερε η ίδια, ότι στις εκλογές ανάδειξης προέδρου του διακομματικού Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών δεν “πέρασε” την κομματική γραμμή της ανάδειξης της “προτεινόμενης από Κεγκέρογλου και Χριστοδουλάκη” Έφης Μπέκου.

Σε ανακοίνωσή της το Σάββατο, η Ά. Καραμάνου μιλούσε για “ακατάληπτη ανακοίνωση του ΚΙΝ.ΑΛΛ.”, στηλιτεύοντας ως “αστειότητες και ευφάνταστες κατασκευές” τις κατηγορίες της Επιτροπής περί “σύμπραξης και συμμαχίας μου με τη Ν.Δ.”. Μίλησε για “ψευδείς και κατασκευασμένες κατηγορίες”, για να καταλήξει ότι “θα ήταν περισσότερο έντιμο και ειλικρινές να με παραπέμψουν για τη δημόσια τοποθέτησή μου υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL