Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.9°C23.4°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.3°C19.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C15.5°C
5 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C24.4°C
2 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.9°C
0 BF 77%
Νομοσχέδιο με φορολογικά κίνητρα εντός διμήνου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νομοσχέδιο με φορολογικά κίνητρα εντός διμήνου

Νομοσχέδιο με μεγάλα φορολογικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ηλεκτρονικά τιμολόγια στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

"Σε ό,τι αφορά τα κίνητρα έχουμε κάνει μια συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών και θα είμαστε πάρα πολύ σύντομα έτοιμοι, νομίζω μέσα στο δίμηνο, για να έρθει νομοσχέδιο επ’ αυτού που θα προβλέπει και θα κωδικοποιεί όλα τα κίνητρα. Από την πλευρά του δικού μας υπουργείου έχει γίνει μια προετοιμασία, μια αναλυτική καταγραφή όλων των ισχυουσών, σήμερα, διατάξεων. Επομένως η μισή δουλειά έχει γίνει και, άρα, μπορούμε μέσα στο δίμηνο να έχουμε το νομοσχέδιο", είπε χαρακτηριστικά ο Στ. Πιτσιόρλας, σημειώνοντας ότι τα φορολογικά κίνητρα "είναι πράγματι κεντρικό ζήτημα για την ανάπτυξη της οικονομίας".

Αναφερόμενος στους μετασχηματισμούς των εταιρειών, που αποτελεί κεφάλαιο του νομοσχεδίου, ο Στ. Πιτσιόρλας διευκρίνισε ότι στο νομοσχέδιο δεν συμπεριλαμβάνονται οι ατομικές επιχειρήσεις, καθώς σε αυτό ρυθμίζονται θέματα μετασχηματισμών κάθε τύπου εταιρειών, ενώ "η προσωπική επιχείρηση δεν είναι εταιρεία". Αντίθετα από το νομοσχέδιο δεν εξαιρούνται οι ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς είναι ανώνυμες εταιρείες.

Επιφύλαξη Ν.Δ. - ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Υπέρ του σχεδίου νόμου τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το καταψήφισαν το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή. Η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και Ένωση Κεντρώων επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια, αν και δήλωσαν ότι οι νέες ρυθμίσεις είναι προς τη θετική κατεύθυνση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL