Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σκόνη
18 °C
14.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
12.0°C13.9°C
0 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.0°C16.6°C
4 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Δημοψήφισμα κατά του ΣΥΡΙΖΑ θέλει τις ευρωεκλογές ο Κ. Μητσοτάκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημοψήφισμα κατά του ΣΥΡΙΖΑ θέλει τις ευρωεκλογές ο Κ. Μητσοτάκης

Στο μοτίβο του δημοψηφισματικού χαρακτήρα των επερχόμενων ευρωεκλογών, ώστε “να φύγει αυτή η κυβέρνηση”, εμμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας -στο πλαίσιο της συνεδρίασης του διευρυμένου διαγραμματειακού του κόμματος- ότι “σε περίπτωση που ο κ. Τσίπρας αναζητήσει διαφυγή στην πλήρη εξάντληση της θητείας του, οι ευρωεκλογές αποκτούν διαφορετική σημασία”.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε παράλληλα πως “στις περιφερειακές εκλογές στόχος μας είναι η κατάκτηση της πρωτιάς σε όλες τις περιφέρειες” ορίζοντας ως κεντρικό πρόταγμα “να αλλάξουμε την Ελλάδα, όχι απλώς να γίνουμε κυβέρνηση”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης -αν και σημείωσε πως “είμαστε σήμερα μία διαφορετική Ν.Δ. καθώς πηγαίνουμε προς τις πολλαπλές εκλογές. Δεν θα αφήνουμε τίποτα αναπάντητο εφεξής, δεν θα πέφτει κάτω τίποτα”- απέφυγε να πάρει θέση για τις πρόσφατες δηλώσεις του Γιώργου Κύρτσου υπέρ των Όρμπαν και Σαλβίνι (δες ρεπορτάζ στη σελίδα 3)

Μετράει ήττες

Δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι ο Κ. Μητσοτάκης -αν και δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα στις κάλπες από τότε που ανέλαβε το τιμόνι της Ν.Δ.- επεσήμανε πως: “Δεν σας κρύβω ότι αισθάνομαι μία λογική ικανοποίηση για το γεγονός όταν πριν από τρία χρόνια παρέλαβα ένα κόμμα το οποίο είχε υποστεί απανωτές εκλογικές ήττες. Πολλοί προεξοφλούσαν ότι βρισκόταν σε μία διαρκή πτωτική πορεία. Καταφέραμε όλοι μαζί αυτή την πορεία να την αντιστρέψουμε, να ξανακάνουμε τη Ν.Δ. ένα από τα ισχυρότερα κόμματα στην Ευρώπη»...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιπλέον εξέφρασε και το... παράπονο πως «πολλές φορές αισθάνομαι ότι ο κ. Τσίπρας αντιπολιτεύεται ένα κόμμα και έναν πολιτικό αντίπαλο που δεν υπάρχει. Μιλάει για μία άλλη Ν.Δ. Μιλάει για έναν άλλο Κυριάκο Μητσοτάκη". Ισχυρίστηκε δε πως "όσο εμείς θα βουτάμε στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, τόσο ο κ. Τσίπρας θα ανακαλύπτει δίπολα από το παρελθόν", αποφεύγοντας ωστόσο να αναφερθεί στο πρόσφατο εμφυλιοπολεμικό κήρυγμα του Μάκη Βορίδη από την Κορινθία...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL