Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Στ. Ράλλης προς ΝΔ: Στερήσατε από τη χώρα την ψηφιακή ανάπτυξη που της άξιζε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στ. Ράλλης προς ΝΔ: Στερήσατε από τη χώρα την ψηφιακή ανάπτυξη που της άξιζε

«Για πρώτη φορά τα έργα πληροφορικής του Δημοσίου υλοποιούνται κατ’ εφαρμογή μιας Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής, με σύγχρονο σχεδιασμό και εξοικονόμηση πόρων» αναφέρει ο γ.γ. Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, απαντώντας στην βουλευτή της ΝΔ   στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Με την αναφερόμενη τροπολογία, η υποστελεχωμένη “Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.”, καθίσταται ικανή για την υλοποίηση έργων που βρίσκονται στον πυρήνα του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας.

Η προηγούμενη προγραμματική περίοδος (2007-2013) χαρακτηρίστηκε από κακοδιαχείριση, παραλείψεις και αναθέσεις που οδήγησαν στην παρέμβαση τόσο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος όσο και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF). Όλα αυτά ανήκουν πλέον παρελθόν» σημειώνει.

Όπως αναφέρει η ΝΔ ήταν πρωταθλήτρια στη χαμηλή απορροφητικότητα κοινοτικών κονδυλίων και στον κατακερματισμό των έργων Πληροφορικής.

«Στερήσατε από τη χώρα την ψηφιακή ανάπτυξη που της άξιζε. Εξαγγέλλετε έργα που ήδη σχεδιάζουμε και υλοποιούμε. Φτάσατε στο σημείο να διαφημίζετε τη σύσταση Υπουργείου που ήδη υπάρχει. Από την πλευρά μας, συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε ψηφιακά έργα που οικοδομούν την Ελλάδα της επόμενης μέρας».

Η Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της ΝΔ είχε δηλώσει: «Ο κ. Παππάς εφάρμοσε και πάλι την προσφιλή τακτική της τροπολογίας της τελευταίας στιγμής σε άσχετο με το αντικείμενο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης νομοσχέδιο. Αυτή τη φορά για να δρομολογήσει -κατ’ εξαίρεση του ισχύοντος νομικού πλαισίου- τις τελευταίες ρουσφετολογικές προσλήψεις μιας ανίκανης κυβέρνησης.

Ό,τι και να κάνουν, όποια μέθοδο και αν χρησιμοποιήσουν, η απόφαση του Ελληνικού λαού για πολιτική αλλαγή είναι αμετάκλητη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL