Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Χρ. Σπίρτζης: Το αεροδρόμιο στο Καστέλι είναι πόρτα που ανοίγει στο μέλλον της ανάπτυξης της Κρήτης (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρ. Σπίρτζης: Το αεροδρόμιο στο Καστέλι είναι πόρτα που ανοίγει στο μέλλον της ανάπτυξης της Κρήτης (Video)

Για μία μεγάλη ημέρα για το Ηράκλειο και για την Κρήτη την οποία την περίμεναν οι πολίτες επί 16 χρόνια, έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, αναφερόμενος στην υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του νέου σύγχρονου αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου Κρήτης.https://www.youtube.com/embed/58PvQHaYmyA

«Είναι μία πόρτα που ανοίγει στο μέλλον της ανάπτυξης της Κρήτης και της διόρθωσης της αδικίας για την έλλειψη των υποδομών της. Οι τεχνικοί σύμβουλοι έδιναν έως τώρα μέγιστο αριθμών επιβατών πέρυσι 8,5 εκ., την επόμενη δεκαετία θα φτάσουμε τα 10 εκατομμύρια. Το Ηράκλειο δεν γίνεται να μην έχει ένα μεγάλο διεθνές σύγχρονο αεροδρόμιο, που να επιτρέπει τον πολλαπλασιασμό των επιβατών και της κίνησης στην Κρήτη» επισήμανε μιλώντας στο κανάλι ΚΡΗΤΗ TV.

Ο Χρ. Σπίρτζης κατήγγειλε ότι υπάρχουν συμφέροντα που έχουν τοποθετηθεί εδώ και πολλά χρόνια γύρω από δραστηριότητες γύρω από το υπάρχον αεροδρόμιο" Ν. Καζαντζάκης", συμφέροντα, που όπως είπε, «αντιδρούν με πάρα πολλούς τρόπους ώστε να μην γίνει το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, να μην αλλάξει η θέση του αεροδρομίου». Έφερε ως παράδειγμα άτομα που εμφανίστηκαν ως αγρότες μέχρι και σε διεθνές συνέδριο μεγάλου περιοδικού για να διαμαρτυρηθούν για την πρωτογενή παραγωγή.

Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε ότι οι λόγοι που αντιδρούν κάποιοι είναι απόλυτα σεβαστοί και σημείωσε ότι τους πρότεινε σειρά μέτρων, τα οποία και θα υλοποιήσει.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ότι 7.000 εργαζόμενοι θα απασχολούνται στο νέο διεθνές αεροδρόμιο, βάσει εκτίμησης που έκαναν οίκοι που ασχολούνται με διεθνή αεροδρόμια, βάζοντας ορίζοντας υλοποίησης τα πέντε χρόνια. Τέλος, δήλωσε ότι γρηγορότερα θα ξεκινήσει η κατασκευή του οδικού δικτύου που συνδέει το αεροδρόμιο για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του αεροδρομίου αλλά και της κοινωνίας.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL