Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Λύση από τον Τ. Πετρόπουλο για την επικουρική της Εθνικής Τράπεζας

Χ. Καφαντάρη: Και η Εθνική να καταβάλει την εισφορά της

Πρωτοβουλία για την επίλυση του προβλήματος της επικουρικής σύνταξης των 16.500 συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από το Νοέμβριο του 2017, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος. Η παρέμβαση για τον λογαριασμό του ΛΕΠΕΤΕ "πρέπει να γίνει σύντομα, γιατί η σιωπηλή πλειοψηφία πραγματικά θέλει λύση", τόνισε η ερωτώσα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη.

Η λύση που προτείνει ο Τ. Πετρόπουλος είναι η πληρωμή από το Δημόσιο της επικουρικής σύνταξης που καταβάλλει στους άλλους ασφαλισμένους. "Η μόνη λύση που μπορεί να δώσει η κυβέρνηση είναι να αναλάβει το δημόσιο σύστημα επικουρικής ασφάλισης να καταβάλλει στους συνταξιοδοτούμενους από τον ΛΕΠΕΤΕ την παροχή που έχει υποχρέωση η Πολιτεία να καταβάλλει. Και αυτή είναι η επικουρική σύνταξη που χορηγείται σε κάθε πολίτη στο δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης" υπογράμμισε.

"Πρέπει και ο εργοδότης -η Εθνική Τράπεζα- να καταβάλλει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα -να μην πω σε μόνιμη βάση- αυτά τα οποία οφείλει να καταβάλλει", επεσήμανε η Χ. Καφαντάρη και πρόσθεσε ότι "το αποτέλεσμα θα είναι θετικό, γιατί από το μηδέν που εισπράττουν οι συνταξιούχοι της Εθνικής εδώ και 17 μήνες η λύση θα είναι μια ανακούφιση".

Ο Τ. Πετρόπουλος κάλεσε τους συνδικαλιστικούς φορείς να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί, καθώς ο ΛΕΠΕΤΕ είναι διμερής διαφορά ανάμεσα στους δικαιούχους και την διοίκηση της Εθνικής και κανονικά δεν μπορεί να υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση. "Δεν γίνεται η κυβέρνηση να θέλει να προχωρήσει, να δώσει λύση και στο τέλος να μας μέμφονται γιατί πάμε να δώσουμε ή γιατί θα δώσουμε τη λύση αυτή" υπογράμμισε ο υφυπουργός Εργασίας και πρότεινε "να συγκεντρώσουν σε ένα κείμενο υπογραφές, αν πραγματικά θέλουν να προχωρήσει η κυβέρνηση".

Δείτε όλα τα σχόλια