Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Για εύκολο αντιπολιτευτικό λόγο κατηγορεί τον Απ.Τζιτζικώστα η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Για εύκολο αντιπολιτευτικό λόγο κατηγορεί τον Απ.Τζιτζικώστα η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης

Για εύκολο αντιπολιτευτικό λόγο που κάνει εμπόριο κακώς εννοούμενου πατριωτισμού μίλησε η νέα υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, ασκώντας κριτική στη στάση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και στη θέση του για μη αλλαγή των πινακίδων.

«Προσπαθεί με έναν πολύ κακό τρόπο να πατήσει στα συναισθήματα των πολιτών της Μακεδονίας για να αντλήσει ψηφοφόρους» δήλωσε η Ε.Χατζηγεωργίου σε συνέντευξή της «στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης».

Η ίδια πρόσθεσε ότι «στόχος της κυβέρνησης αλλά και δικός μου είναι να δώσουμε στους πολίτες να καταλάβουν πόσο σημαντική είναι η Συμφωνία των Πρεσπών για αυτούς. Τέτοιου είδους λογικές ότι "δεν θα αλλάξω πινακίδες" δεν έχουν θέση στον πολιτικό διάλογο και καλό θα είναι όσοι προσπαθήσουν να παίξουν το επόμενο διάστημα με τέτοιες λογικές να το σκεφτούν καλύτερα».

«Αυτή η συμφωνία είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είμαστε περήφανοι. Και άρα αυτό που πρέπει να γίνει από τη δική μου πλευρά, και αυτό που έκανε η κ. Νοτοπούλου το προηγούμενο διάστημα και το σύνολο της κυβέρνησης, είναι να δώσουμε στο κόσμο να καταλάβει ποιο είναι το νόημα αυτής της Συμφωνίας και ότι είναι ακόμη πιο σημαντικό στη Β. Ελλάδα. Η Κεντρική, η Δυτική και η Ανατολική Μακεδονία είναι οι περιοχές που έχουν άμεση σχέση με τη γειτονική χώρα και άρα εδώ θα φανούν τα αποτελέσματα της Συμφωνίας τόσο σε επίπεδο ειρήνης και συνανάπτυξης της περιοχής όσο και σε επίπεδο εμπορικών σχέσεων» ανέφερε η υφυπουργός.

Επιπλέον, η Ε.Χατζηγεωργίου συμπλήρωσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι «πρέπει να έχουμε το θάρρος να υπερασπιστούμε με σθένος αυτή τη Συμφωνία για την οποία έχουν γραφτεί σημαντικά σχόλια στον διεθνή Τύπο όσο και από διεθνείς οργανισμούς και να δούμε τα αποτελέσματα της τα επόμενα χρόνια».

Εξάλλου, αναφερόμενη στο θέμα της επιδότησης ενοικίου, δήλωσε ότι ότι τα όσα εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ, τα μέτρα ανακούφισης προς την κοινωνία έχουν όλα ήδη νομοθετηθεί. «Το γεγονός ότι 260.000 νοικοκυριά, 700.000 άνθρωποι θα επωφεληθούν από το επίδομα στέγασης είναι πολύ σημαντικό καθώς η πρόνοια είναι στο πυρήνα της πολιτικής μας», υπογράμμισε.

Καταλήγοντας επισήμανε ότι η απερχόμενη υφυπουργός, Κατερίνα Νοτοπούλου, άφησε σημαντικό έργο και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχιστεί. «Δεν κάνουμε προσωπικές πολιτικές αλλά υπάρχει ένας πολιτικός σχεδιασμός τον οποίο θα συνεχίσω και εγώ», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL