Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
ΥΠΟΙΚ: Η ΝΔ με fake news δείχνει γιατί το ενδεχόμενο να κυβερνήσει είναι και μη πιθανό και ατυχές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΥΠΟΙΚ: Η ΝΔ με fake news δείχνει γιατί το ενδεχόμενο να κυβερνήσει είναι και μη πιθανό και ατυχές

«Το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία σπεύδει να υιοθετήσει τα fake news των φίλα προσκείμενων σε αυτήν ΜΜΕ με ανακοινώσεις τραγικωμικές, δείχνει γιατί το ενδεχόμενο να κυβερνήσει είναι και μη πιθανό και ατυχές» αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή τη συνέντευξη του υπουργού στο CNBC.

Η ΝΔ μεταξύ άλλων «ευχαριστούσε τον Ευκλ. Τσακαλώτο για την «πρόβλεψή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί στις εκλογές». Το ΥΠΟΙΚ διευκρινίζει όστι στο 2ο λεπτό, όταν ο υπουργός Οικονομικών ερωτάται , σύμφωνα με το επίσημο αρχείο απομαγνητοφώνησης του CNBC:

Q: So let's imagine a scenario where New Democracy actually forms the next government. Would SYRIZA then given what you just said support Kyriakos Mitsotakis in getting that renegotiation from the creditors?

Α. Of course, of course we did we wouldn't change our position just because new democracy was in power. I don’t think it's very likely they will be in power but in the unlikely and unfortunate eventuality that they are in power of course.

Η ελληνική μετάφραση είναι:

Ερ: Ας φανταστούμε ένα σενάριο στο οποίο  Η Νέα Δημοκρατία σχηματίζει την επόμενη κυβέρνηση. Θα υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ( με δεδομένο αυτό που είπατε) τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μία επαναδιαπραγμάτευση [σ.σ. για τα πρωτογενή πλεονάσματα] με τους πιστωτές;

Απ.  Φυσικά και δεν θα αλλάζαμε τις θέσεις μας επειδή η ΝΔ βρέθηκε στην εξουσία. Δεν θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανό αλλά στο μη πιθανό και ατυχές σενάριο που βρεθεί στην εξουσία φυσικά.

Η ΝΔ στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι «οφείλει να ευχαριστήσει δημοσίως τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Όχι τόσο για την αυτονόητη πρόβλεψή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί στις εκλογές, όσο κυρίως για την διαβεβαίωσή του ότι το κόμμα του ως αντιπολίτευση θα στηρίξει το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για τη μείωση των υψηλότατων δημοσιονομικών πλεονασμάτων που εκείνος υπέγραψε. Είναι αξιέπαινο να αναγνωρίζει κανείς, έστω και καθυστερημένα, τα λάθη του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL