Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Δ. Τζανακόπουλος: Δεν επιβεβαιώθηκε ο ισχυρισμός ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είχε αρνητική επίπτωση στην ανεργία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Τζανακόπουλος: Δεν επιβεβαιώθηκε ο ισχυρισμός ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είχε αρνητική επίπτωση στην ανεργία

Μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού, έχουμε τον Φεβρουάριο του 2019 ένα θετικό ισοζύγιο 13.000 θέσεων εργασίας, που είναι ακριβώς το ίδιο με την περσινή επίδοση, του Φεβρουαρίου του 2018- το οποίο δείχνει ότι αυτό που πολλοί ισχυρίστηκαν, ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα έχει αρνητική επίπτωση στην ανεργία, δεν επιβεβαιώνεται. Αυτό επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλία Χατζηχριστοδούλου στην Κατερίνη.

Οι τάσεις δείχνουν ότι και το 2019 σε ό,τι αφορά στη μείωση της ανεργίας αυτή θα κινηθεί περίπου στις επιδόσεις των προηγούμενων ετών και κυρίως του 2018.

Παράλληλα σημείωσε πως η χώρα εισέρχεται σε μια κανονικότητα σε σχέση με τα χρόνια των Μνημονίων και τόνισε: «Οι θεμελιώδεις δείκτες της ελληνικής οικονομίας συνεχίζουν να βελτιώνονται, η εμπιστοσύνη στο ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, έχουν μπει σε τροχιά πλήρους αποκατάστασης, συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου είπε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού έχει τη στήριξη της επιμελητηριακής κοινότητας, θα έπρεπε να ήταν ίσως και μεγαλύτερη, αλλά παρατήρησε πως οι επιχειρηματίες αναστατώθηκαν γιατί δεν έγινε με πρόγραμμα.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι βγήκε η Ελλάδα στις αγορές και έθεσε μια σειρά ζητήματα που αφορούν τους επιχειρηματίες του νομού Πιερίας, αλλά και συνολικά την ανάπτυξη της περιοχής σε όλους τους τομείς και ιδίως στον τουρισμό.

Ζήτησε από τον υπουργό να ισχύσει το μέτρο των 120 δόσεων και για την επιχειρηματικότητα και ο κ. Τζανακόπουλος του απάντησε: «Υπομονή και όλα θα γίνουν».  Στη συνάντηση συμμετείχαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια ο κ. Τζανακόπουλος θα έχει συνάντηση του με εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου Καπνοπαραγωγών και στις 19.30 θα μιλήσει σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο κτίριο του Επιμελητηρίου Πιερίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL