Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.4°C26.3°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.6°C26.6°C
1 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
21.0°C26.5°C
2 BF 41%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.7°C25.8°C
4 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.9°C24.9°C
0 BF 33%
Φώτης Κουβέλης: / Φώτης Κουβέλης: Το 95% των πλοίων στην εθελοντική συνεισφορά των εφοπλιστών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φώτης Κουβέλης: / Φώτης Κουβέλης: Το 95% των πλοίων στην εθελοντική συνεισφορά των εφοπλιστών

Σχεδόν καθολική έχει γίνει η εθελοντική εισφορά των εφοπλιστών τα τελευταία χρόνια, καθώς στη διαδικασία οικειοθελούς παροχής της ναυτιλιακής κοινότητας έχει ενταχθεί το 95% των πλοίων. Σημειώνεται ότι βρισκόμαστε στο στάδιο των τελικών προπαρασκευαστικών ενεργειών από τις υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας προκειμένου η εθελοντική εισφορά να είναι αόριστης χρονικής διάρκειας και στο 10% των εισαγόμενων μερισμάτων από φυσικά πρόσωπα.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης χαιρέτισε την ενεργό συμμετοχή της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας στη διαδικασία της οικειοθελούς παροχής. "Στην παρούσα φάση, η πρωτοβουλία εθελοντικής υποστήριξης της εθνικής οικονομίας της χώρας μας από την ελληνική εφοπλιστική κοινότητα αποφασίστηκε να διενεργηθεί δια της καταβολής σταθερού ποσοστού 10% επί των εισαγομένων ναυτιλιακών μερισμάτων των φυσικών προσώπων για αόριστη χρονική διάρκεια".

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Ποντοπόρου Ναυτιλίας του υπουργείου, ο αριθμός των πλοίων που συμμετέχουν, μέχρι σήμερα, στη νέα διαδικασία "οικειοθελούς παροχής" ανέρχεται σε υψηλό ποσοστό του διαχειριζόμενου στόλου της ποντοπόρου ναυτιλίας, με τη δηλωθείσα χωρητικότητα να φτάνει στο 95% της χωρητικότητας της ποντοπόρου ναυτιλίας.

"Η σχεδόν καθολική συμμετοχή της ναυτιλιακής κοινότητας στη νέα οικειοθελή παροχή, πέρα από τα αυτονόητα δημοσιονομικά οφέλη, επιβεβαιώνει ότι η δημιουργική Ελλάδα είναι παρούσα στην προσπάθεια κεφαλαιοποίησης της αναπτυξιακής πορείας της χώρας μας" επισήμανε ο Φ. Κουβέλης.

Η ναυτιλία συνεισφέρει πάνω από 9% στο ΑΕΠ δια της καταβολής φόρου χωρητικότητας (tonnage tax) στα ελληνικά και τα διαχειριζόμενα από την Ελλάδα πλοία, αλλά κυρίως δια της εισαγωγής ναυτιλιακού συναλλάγματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL