Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
10.9°C16.2°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.3°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C16.5°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C12.3°C
0 BF 87%
Ν.Μπελαβίλας: Ξεκάθαρα κατά τη κατασκευής Mall και του ουρανοξύστη «τοπόσημου» στο Παλατάκι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν.Μπελαβίλας: Ξεκάθαρα κατά τη κατασκευής Mall και του ουρανοξύστη «τοπόσημου» στο Παλατάκι

Στην ευρύτατη σύσκεψη διαβούλευσης της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων, συμμετείχε ο επικεφαλής του «Πειραιάς για Όλους» και υποψήφιος δήμαρχος, Νίκος Μπελαβίλας .

Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης και την στάση που τήρησε χειροκροτώντας τον απερχόμενο δήμαρχο Πειραιά, Γ.Μώραλη, σημείωσε ότι «δε δίστασα να πω ότι καλύφθηκα από τον κύριο Μώραλη ο οποίος τοποθετήθηκε ξεκάθαρα κατά τη κατασκευής Mall και του ουρανοξύστη "τοπόσημου" στο Παλατάκι».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «είπα στα μέλη της ΕΣΑΛ ότι κάνω αυτήν την ασυνήθιστη κίνηση, παρότι είμαι υποψήφιος δήμαρχος απέναντι του, ώστε να αντιληφθούν την κρισιμότητα των επιλογών τους. Σύσσωμος ο Πειραιάς δια της αυτοδιοίκησης και των εμπορικών και βιοτεχνικών ενώσεων διαφωνεί με την οικοδόμηση αυτών των κατασκευών».

Παράλληλα, ο Ν.Μπελαβίλας δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «επιπρόσθετα απαίτησα να κατατεθούν τα δεδομένα κυκλοφορίας, αέριων ρύπων από τα πλοία, υδάτινων ρευμάτων και χρήσης των βυθοκορημάτων ώστε να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε την προβληματική ούτως ή άλλως νότια επέκταση».

«Η επέκταση αυτή, όπως είναι σήμερα θα κρύψει από τη θέα των εκατομμυρίων ταξιδιωτών και τον ορίζοντα του λιμανιού, ένα σημαντικό μνημείο, που αποτελούσε πάντα σημείο αναφοράς εδώ και αιώνες, ως σημάδι της εισόδου του λιμανιού - το «ταφικό μνημείο Θεμιστοκλή», πρόσθεσε ο ίδιος.

Επιπρόσθετα ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά σημείωσε ότι «η νότια επέκταση αν αποδειχθεί η αναγκαιότητα της, δεν μπορεί να εξαφανίσει από τη θέα το μνημείο αυτό. Το λιμάνι, περιβάλλεται από μία σειρά σημαντικά κτίρια και αρχαιότητες, το Κονώνειο τείχος, την "Παγόδα", το Σιλό, τις Μόνιμες Κτιστές Δεξαμενές, τον Ταινιόδρομο Κράκαρη. Ο ΟΛΠ και η Cosco πρέπει να μάθουν να ζουν με αυτά και να τους αποδίδουν τόσο τον σεβασμό όσο και τις χρήσεις που είναι συμβατές».

«Τέλος ζήτησα από τα μέλη της ΕΣΑΛ να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς το πολεοδομικό θεσμικό πλαίσιο του Πειραιά, δεν επιτρέπει την εγκατάσταση βαρέων εμπορικών χρήσεων -παρά μόνο λιμενικών- πέρα από τον Άγιο Νικόλαο. Οποιαδήποτε έγκριση έχει πρόβλημα συνταγματικής νομιμότητας», ξεκαθάρισε ο ίδιος ολοκληρώνοντας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL