Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Συντονισμός Δένδια - Χατζηδάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συντονισμός Δένδια - Χατζηδάκη

“Κόκκινο πανί” αποτελεί ο Άδωνις Γεωργιάδης για τα μετριοπαθή στελέχη της Ν.Δ., καθώς “λειτουργεί ανεξέλεγκτα, διεκδικεί διευρυμένη αυτονομία και προωθεί στα ψηφοδέλτια πρόσωπα δικής του επιρροής" όπως αναφέρουν σε συνεργάτες τους. “Τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του προέδρου” περιορίστηκε να απαντήσει χθες ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., λίγες ώρες αφότου συνυπήρξε ξανά σε "γαλάζια" εκδήλωση με τον Γρηγόρη Ψαριανό στο Κιλκίς! Σε αυτό το φόντο, οι Κωστής Χατζηδάκης και Νίκος Δένδιας συντονίζουν τις δυνάμεις τους ώστε να μπει ένα... χαλινάρι “στις μεθοδεύσεις” του αντιπροέδρου της Ν.Δ.

Ψαριανός και στη Ν.Δ. Κιλκίς

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, αφού την περασμένη Παρασκευή υιοθέτησε στο Τwitter την εκδοχή τοπικής εφημερίδας ότι “ο Τατσόπουλος κάλεσε τον Ψαριανό σε εκδήλωση της Ν.Δ. στη Φιλοθέη”, υποστήριξε χθες (ΘΕΜΑ FM) ότι “ο Γιώργος Γεωργαντάς κάλεσε τον Ψαριανό σε εκδήλωση της Ν.Δ. στο Κιλκίς”! Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ισχυρίστηκε πως "εγώ με τον Ψαριανό δεν συνυπήρξαμε. Μας φαντάζεστε με τον Ψαριανό να περπατάμε χεράκι - χεράκι στη Φιλοθέη;” και σε ανάλογο πνεύμα πρόσθεσε: “Χθες πάω στο Κιλκίς. Μπαίνω μέσα στην εκδήλωση και βλέπω τον Ψαριανό. Τον είχε καλέσει ο Γεωργαντάς. Ο Ψαριανός πήγε στην εκδήλωση και καλά έκανε”. «Τον έφερε κοινός φίλος ψηφοφόρος μου τον Ψαριανό» ισχυρίστηκε πάντως (Open) ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Γεωργαντάς!

Ωστόσο, οι χρήστες του Τwitter διάβασαν -προχθές το βράδυ- τη διθυραμβική ανάρτηση του αντιπροέδρου της Ν.Δ. που ανέγραφε: “Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΕΚΟΨΕ ΠΙΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟ (ΓΚΕΣ-ΣΤΑΡ) ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΨΑΡΙΑΝΟ!!!... το ανεβάζω για να προλάβω τις γνωστές προβοκάτσιες. Πάντως ήταν ωραία έκπληξη η παρουσία του ⁦@grpsarianos⁩ στην εκδήλωση του Γεωργαντά”.

Υπενθυμίζεται πως ο Γρηγόρης Ψαριανός στην εκδήλωση της NOΔΕ Β3 τάχθηκε υπέρ της “αυτοδυναμίας του Κυριάκου Μητσοτάκη” και δήλωσε πως δεν τον ενδιαφέρει αν θα επανεκλεγεί...

Δεν πέρασε απαρατήρητη η επίθεση του αντιπροέδρου της Ν.Δ. προς τον Στ. Θεοδωράκη, λέγοντας πως “αυτή η εικόνα της κλάψας που βγάζει του κάνει κακό. Έχασε τόσους βουλευτές, δεν μπορεί να φταίει μόνο ο Γεωργιάδης”, λησμονώντας πως τέσσερις βουλευτές του Ποταμιού έχουν προσχωρήσει στην Κ.Ο. της Ν.Δ.

Στο ενδοκομματικό τοπίο, ειδικό ενδιαφέρον αποκτά η επιλογή του Κωστή Χατζηδάκη να επιλέξει τον Νίκο Δένδια για την παρουσίαση του βιβλίου του «Μεταρρυθμίσεων Ανάβασις. Ευρωπαίοι εξ ανάγκης ή εκ πεποιθήσεως;» στα βόρεια προάστια στις 4 Μαρτίου. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν επίσης ο οικονομολόγος Πάνος Τσακλόγλου και ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης.

“Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί εφαλτήριο μιας ευρύτερης συμπόρευσης των δύο κορυφαίων στελεχών ενόψει εκλογών” σύμφωνα με πληροφορίες. “Ο κεντρικός στόχος είναι να πρωτεύσει ο Κωστής Χατζηδάκης στον Βόρειο Τομέα έναντι του συνυποψήφιου του Άδωνι Γεωργιάδη και αντίστοιχα να διασφαλιστεί η (σχεδόν σίγουρη) πρωτιά του Κώστα Δένδια στον Νότιο Τομέα. Παράλληλα, θα δοθεί έμφαση στο καλό πλασάρισμα των μετριοπαθών στελεχών προκειμένου να περιοριστεί ο ζωτικός χώρος στελεχών που έχει υποδείξει ο Άδωνις”. Υπενθυμίζεται πως ο Κωστής Χατζηδάκης δεν είχε παρευρεθεί στην πρόσφατη εκδήλωση που είχε διοργανώσει ο Άδ. Γεωργιάδης για την κοπή της πίτας του. Ήταν η εκδήλωση που ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ είχε εξαπολύσει “καρφιά” κατά του Ν. Δένδια, λέγοντας: “Εγώ θέλω να το χειροκρότημα αυτής της παρατάξεως”...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL