Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.4°C26.3°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.6°C26.6°C
1 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
21.0°C26.5°C
2 BF 41%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.7°C25.8°C
4 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.9°C24.9°C
0 BF 33%
Τι γύρευε ο Ψαριανός σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Φιλοθέης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τι γύρευε ο Ψαριανός σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Φιλοθέης

Τι γύρευε ο Γρηγόρης Ψαριανός σε εκδήλωση της Ν.Δ. στη Φιλοθέη; Με ποια ιδιότητα παρέστη και ποιος τον κάλεσε; Ο Άδωνις Γεωργιάδης -που παρέστη στην ίδια εκδήλωση- αναπαράγει στο Twitter τον τίτλο τοπικής ιστοσελίδας ότι “ο Τατσόπουλος και όχι ο Άδωνις κάλεσε τον Ψαριανό”. “Γαλάζιες” πηγές ωστόσο υπενθυμίζουν “την κεντρική εμπλοκή του αντιπροέδρου της Ν.Δ. στη διαμόρφωση των ψηφοδελτίων”. Άλλωστε ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε ήδη δώσει το χρίσμα υποψήφιου βουλευτή στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ανεξαρτήτως του αν αργότερα οι “γαλάζιοι” υποψήφιοι της Α’ Αθήνας και ένα… τανκ φράξουν τις πολιτικές φιλοδοξίες του γνωστού δημοσιογράφου...

Κενά καθίσματα στη “γαλάζια” διεύρυνση

Ο “ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός” -σύμφωνα με την προσφώνηση της προέδρου της “γαλάζιας” κομματικής οργάνωσης Φαίνης Παπαθανασίου- εμφανίστηκε την περασμένη Τετάρτη στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Β3 και είχε αντικείμενο τον σχεδιασμό της... “γαλάζιας” διεύρυνσης.

Στην ίδια εκδήλωση -που δεν ενθουσίασε ιδιαίτερα τα μέλη της Ν.Δ. αν κρίνουμε από τις πολλές κενές καρέκλες στο ακροατήριο- παρευρέθηκε για λίγα λεπτά και ο Άδωνις Γεωργιάδης “πριν ακόμα έρθει ο Γρηγόρης Ψαριανός” σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, αλλά και τον ίδιο τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Συν τοις άλλοις ένας από τους κεντρικούς ομιλητές ήταν ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος είναι υποψήφιος στον βόρειο τομέα.

Εξηγήσεις ζητάει ο Δ. Σταμάτης από τον Ψαριανό

Το άμεσο συμπέρασμα που προέκυψε ήταν ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης “συνδιοργάνωσε την εκδήλωση” προκειμένου να προμοτάρει τον πρώην βουλευτή του Ποταμιού και συνεπή θιασώτη της συμπόρευσης της Σεβαστουπόλεως με τη Ν.Δ. Στον απόηχο αυτής της φημολογίας ο Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να πάρει αποστάσεις αποδίδοντας στον Πέτρο Τατσόπουλο το προσκλητήριο προς τον Γρηγόρη Ψαριανό...

Άλλωστε λίγη ώρα πριν από το σχετικό “τουιτάρισμα” του αντιπροέδρου της Ν.Δ. ο Δημήτρης Σταμάτης στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, (news247) καλούσε τον Γρηγόρη Ψαριανό “να δώσει εξηγήσεις για το ‘παρών’ σε σχέση με την Συμφωνία των Πρεσπών αν θέλει να είναι στις λίστες της Ν.Δ.”.

Ειρωνικό tweet Ψαριανού χωρίς διάψευση

O Γρηγόρης Ψαριανός ωστόσο μέσω του Twitter αναπαρήγαγε το χθεσινό πρωτοσέλιδο της “Δημοκρατίας” με ένα "Μεγάλο ευχαριστώ στο διαφημιστικό τμήμα του γραφείου μου" ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε υβριστικά στη “Νέα Σελίδα”, που αναπαρήγαγε το δημοσίευμα: "Χωρίς καμία ειρωνική διάθεση, πραγματικά ευχαριστώ τη Νέα Σ(κ)ελίδα. Το ρεπορτάζ από τη Φιλοθέη και η παρουσίαση του θέματος υπήρξε άψογη" έγραψε. Καμία διάψευση...

Κεντρικός ο ρόλος Γεωργιάδη

Πολιτικοί παράγοντες με καλή πληροφόρηση από το “γαλάζιο” παρασκήνιο διατυπώνουν την πεποίθηση ότι “ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. επιδιώκει να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στη στελέχωση των ψηφοδελτίων για τους δικούς του λόγους”.

Παράλληλα ο πρώην εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή Ευάγγελος Αντώναρος σημείωνε στον επίλογο ανάρτησής του στο Facebook στις 5 Φεβρουαρίου: “Α, ξέχασα να σας πω...Την ανακοίνωση ορισμένων υποψηφιοτήτων την έχει αναλάβει εργολαβικά -αν και ανεπίσημα- ο γνωστός ακροδεξιός αντιπρόεδρος που στήνει δικό του βιλαέτι. Ε, πώς αλλιώς θα έχει δική του ομάδα όταν τη χρειαστεί. Ο νοών νοείτω...”.

Το Ποτάμι καταγγέλλει με αιχμές στον Μητσοτάκη

Οι ίδιες πηγές παραπέμπουν στην ανακοίνωση του Ποταμιού στις 30 Ιανουαρίου που κατήγγειλε τον ρόλο Γεωργιάδη στις αποχωρήσεις Ψαριανού - Αμυρά. Εκεί γινόταν λόγος για "επίμονα τηλεφωνήματα του αντιπροέδρου της Ν.Δ. κ. Γεωργιάδη" λίγο πριν φύγουν... Χθες το Ποτάμι επανήλθε με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, όπου θυμίζει ότι:

"Είχε αποκαλύψει από την πρώτη στιγμή ότι ο κ. Γεωργιάδης ήταν ο μάνατζερ των μεταγραφών Ψαριανού - Αμυρά στη Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Γεωργιάδης είχε απαντήσει ότι δεν είναι αυτός υπεύθυνος για τις λίστες των υποψηφίων, διότι είναι αρμοδιότητα του κ. Μητσοτάκη. Οπότε ή στις 20 μέρες που μεσολάβησαν ο κ. Γεωργιάδης ανέλαβε τελικά τις λίστες ή φτιάχνει τις δικές του λίστες. Ας επιλέξει ο κ. Μητσοτάκης ποια εκδοχή τον προσβάλλει λιγότερο".

Ψαριανός υπέρ Μητσοτάκη, κατά "συμμορίας μαφιόζων"

Κατά τα άλλα στην τοποθέτηση του στην εκδήλωση ο Γρηγόρης Ψαριανός ξεπέρασε σε ζήλο και υβριστική ρητορική ακόμα και τον... Άδωνι Γεωργιάδη χαρακτηρίζοντας την παρούσα κυβέρνηση «εγκληματική συμμορία μαφιόζων που υπονομεύει τη χώρα». Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜ.ΑΡ. και του Ποταμιού διευκρίνισε προς το ακροατήριό του πως “για μένα το παραμύθι της Αριστεράς έχει κλείσει” καθώς «δεν είμαι δεξιός, δεν είμαι πια αριστερός”. Τάχθηκε δε υπέρ της “αυτοδυναμίας του Κυριάκου Μητσοτάκη” για μία «φιλελεύθερη, ευρωπαϊκή και δημοκρατική κυβέρνηση» και εκδήλωσε την... ανιδιοτέλειά του δηλώνοντας πως δεν τον ενδιαφέρει η επανεκλογή του...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL