Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Π. Σκουρλέτης για τις διεργασίες σε Ελλάδα και Ευρώπη:: Επιδιώκουμε τη διαμόρφωση αριστερού προοδευτικού πόλου

Eurokinissi

Αυτές οι διεργασίες θα ανατανακλώνται στη διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές και τη διαμόρφωση του ευρωψηφοδελτίου

Με δεδομένη την επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ "και στην Ελλάδα, και στην Ευρώπη να βάλουμε τις βάσεις για τη διαμόρφωση ενός αριστερού προοδευτικού πόλου, ο οποίος θα αποτελείται από τις δυνάμεις της Αριστεράς, της οικολογίας και δυνάμεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου και της Κεντροαριστεράς", ο Π. Σκουρλέτης χαρακτήρισε "βέβαιο ότι τουλάχιστον ως προς τη διακήρυξη του κόμματός μας για τις ευρωεκλογές, αλλά και τη διαμόρφωση της λίστας του ευρωψηφοδελτίου, θα υπάρχει μια αντανάκλαση όλων αυτών των συζητήσεων και των διεργασιών".

Αποτιμώντας τη σχετική προχθεσινή συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία, ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι "αυτή η συζήτηση σκόπιμα, κυρίως από ανθρώπους έξω από τον δικό μας χώρο, μεταφράζεται ως μια προσπάθεια ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς. Δεν πρόκειται περί αυτού" τόνισε, αλλά για "μια προσπάθεια συνάντησης της Αριστεράς σε μια προγραμματική βάση με ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις, όπου -στο πλαίσιο ενός προοδευτικού αστερισμού κομμάτων, κινήσεων και πολιτικών προσώπων- θα διαμορφώσουν μια εναλλακτική προοδευτική πρόταση για τη νέα φάση. Αυτό το έχει ανάγκη τόσο η Ευρώπη όσο και η Ελλάδα, πολύ περισσότερο που βγαίνει από τα Μνημόνια μετά από τόσα χρόνια. Εκεί πάνω εστιάσαμε και συζητήσαμε για τα επόμενα βήματα" συμπλήρωσε, έχοντας επισημάνει πως "σε κοινωνικό επίπεδο" έχουμε "τη συσπείρωση, μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, δυνάμεων που σε προηγούμενο χρόνο εκφράζονταν πολιτικά από άλλα πολιτικά σχήματα και ιδιαίτερα από τον χώρο της λεγόμενης Κεντροαριστεράς".

Θετικός απολογισμός

Στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης, ο Π. Σκουρλέτης χαρακτήρισε "θετικό" τον απολογισμό της προσπάθειας που έγινε με τη συνταγματική αναθεώρηση, ενώ ερωτηθείς ειδικά για τις διαφοροποιήσεις βουλευτών σε θέματα όπως αυτό της θρησκευτικής ουδετερότητας, απέρριψε τους αντιπολιτευτικούς ισχυρισμούς περί... πολιτικής ήττας, επισημαίνοντας ότι ο βουλευτής λειτουργεί βάσει της συνείδησής του σε τέτοια θέματα. "Σε καμία περίπτωση εμείς δεν βάλαμε θέμα κομματικής πειθαρχίας και νομίζω ορθώς" πρόσθεσε.

Ρεμούλα - μίζα τραβάνε σαν τον μαγνήτη κάποιους από τη Ν.Δ.

Τέλος, αναφερόμενος στις κατηγορίες της Ν.Δ. περί ελληνοποιήσεων και... νοθείας, ο Π. Σκουρλέτης θύμισε τη "μέγιστη θεσμική τομή" του '15 για τα παιδιά δεύτερης γενιάς, κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι προσπαθεί να παίξει στο τερέν της Ακροδεξιάς και μνημόνευσε τις καταγγελίες στον κυριακάτικο Τύπο "για ένα κύκλωμα απόδοσης ιθαγενειών σε συγκεκριμένες αποκεντρωμένες διοικήσεις, όπου σε αυτό το κύκλωμα εμπλέκονται στελέχη της Ν.Δ. Και μάλιστα ήταν με ονοματεπώνυμο αυτά τα στελέχη, συμμετείχαν και στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία" είπε, για να καταλήξει δηκτικά: "Βλέπετε ότι, τελικά, η ρεμούλα και η μίζα είναι κάτι που τραβάει σαν τον μαγνήτη κάποιους από τη Ν.Δ.".

Λ.Τ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις