Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Ν.Ηλιόπουλος: Η Αθήνα είναι μία πόλη με πολύ μεγάλες δυνατότητες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν.Ηλιόπουλος: Η Αθήνα είναι μία πόλη με πολύ μεγάλες δυνατότητες

Το πρόγραμμα που θα εφαρμόσει εάν εκλεγεί δήμαρχος ανέπτυξε ο υποψήφιος για το Δήμο Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφέροντας ότι η Αθήνα είναι μία πόλη με πολύ μεγάλες δυνατότητες,.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του στο sputniknews.gr, ερωτηθείς ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της πόλης απάντησε ότι «είναι η αίσθηση που έχουν οι άνθρωποι αυτής της πόλης ότι τα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν».

«Η Αθήνα είναι μία πόλη που ακόμα βλέπεις τις πληγές της κρίσης» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «η αίσθηση που παίρνεις από όλες τις γειτονιές είναι μία πόλη βρώμικη, είναι μία πόλη με παρατημένο το πράσινο, είναι μία πόλη όπου τα πεζοδρόμια είναι επικίνδυνα και παράγουν αποκλεισμούς». 

Όπως τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος, «χωρίς πολιτισμό δεν μπορείς να μιλήσεις για την Αθήνα. Είναι παραδοσιακά στοιχείο της ταυτότητάς της. Ο πολιτισμός είναι κάτι δυναμικό, δεν πρέπει να μένουμε, απλά, στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό».

Για το θέμα της ασφάλειας, επισήμανε ότι «αν έχεις μία πόλη με φοβισμένους ανθρώπους, έχεις μία πόλη στην οποία δεν υπάρχει δημοκρατία. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να φοβάται να κυκλοφορήσει στην πόλη του, να φοβάται να ζει στην πόλη του».

Όσον αφορά το φαινόμενο της χρονομίσθωσης κατοικιών (AIR BNB), εκτίμησε ότι πρέπει να εξετάσουμε πώς το αντιμετωπίζει η υπόλοιπη Ευρώπη, υπογραμμίζοντας πως «βασικό κομμάτι της δουλειάς του δήμου είναι η υπεράσπιση του δικαιώματος στην κατοικία. Έτσι όπως εξελίσσεται η βραχυχρόνια μίσθωση, στην πραγματικότητα έχουμε ένα τεράστιο παιχνίδι real estate. Δηλαδή δεν είναι ένας κάτοικος που μπορεί να έχει ένα διαμέρισμα που να το 'βγαλε για κάποιες μέρες και να συμπλήρωσε ένα εισόδημα, το οποίο μπορεί να λειτουργεί. Έχουμε μεγάλους παίκτες που μπορεί να αγοράζουν ολόκληρα κτίρια, και να βγάζουν ολόκληρο κτίριο ξαφνικά σε βραχυχρόνια μίσθωση».

Αναφερόμενος στη δημοτική αστυνομία, σημείωσε ότι «δεν μπορεί να γίνει ένας κατασταλτικός μηχανισμός, αντίθετα πρέπει να είναι ένα εργαλείο για τον δήμο, για την προστασία του δημόσιου χώρου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL