Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.6°C
2 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.8°C16.2°C
2 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.6°C19.0°C
2 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
27 °C
23.8°C26.8°C
6 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
0 BF 100%
Ο νέος υφυπουργός Εργασίας Κώστας Μπάρκας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο νέος υφυπουργός Εργασίας Κώστας Μπάρκας

Γεννήθηκε στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας το 1981, όπου και μεγάλωσε.

Ο νέος υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης-Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κώστας Μπάρκας, γεννήθηκε στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας το 1981, όπου και μεγάλωσε. Είναι απόφοιτος δημοσιογράφος του Εργαστηρίου Δημοσιογραφίας , όπως επίσης από τη Σχολή Γεωπονίας του ΤΕΙ Ηπείρου.

Επιπλέον, υπήρξε υπεύθυνος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ για την ανεργία των νέων και τις αντίστοιχες προγραμματικές επεξεργασίες. Είναι Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων.

Οργανώθηκε από τα μαθητικά του χρόνια στη Νεολαία Συνασπισμού, υπό τον τότε Γραμματέα της Αλέξη Τσίπρα. Σπούδασε και αποφοίτησε από την Σχολή Γεωπονίας του ΤΕΙ Ηπείρου, ενώ παράλληλα ανέπτυξε δράσεις στο πλαίσιο του Συλλόγου Φοιτητών αναφορικά με τα προβλήματα των ΤΕΙ και την απόπειρα υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης της ανώτατης εκπαίδευσης. Την ίδια περίοδο συμμετείχε ενεργά στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ και στα κινήματα κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.

Τα αμέσως επόμενα χρόνια, εργάστηκε ως υπεύθυνος παραγωγής σε διάφορες μονάδες κτηνοτροφίας στην Πρέβεζα. Σε εκείνη τη φάση της ζωής του, αποφάσισε να παρακολουθήσει και να αποφοιτήσει από το Εργαστήρι Δημοσιογραφίας στην Αθήνα, πραγματοποιώντας τα πρώτα βήματά του στην «Αυγή», όπου και εργάστηκε στο ελεύθερο πολιτικό ρεπορτάζ.

Εκλέχθηκε Βουλευτής τον Ιούνιο του 2012 και επανεκλέχθηκε Βουλευτής τον Ιανουάριο του 2015. Διετέλεσε Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων. Επίσης, διετέλεσε  Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής για την Παρακολούθηση του Σωφρονιστικού Συστήματος και Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Στο πλαίσιο της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου (ΕΕΚΕ) του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, συμμετείχε και στήριξε με όλες τις δυνάμεις του τους αγώνες τους εργαζομένων και των ανέργων, τόσο στη Βουλή όσο και στους χώρους δουλειάς και τους δρόμους. Ο ίδιος τέθηκε υπεύθυνος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ για την ανεργία των νέων και τις αντίστοιχες προγραμματικές επεξεργασίες, καθώς εκλέχθηκε και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στο Ιδρυτικό του Συνέδριο τον Ιούλιο του 2013.

Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Παπαϊωάννου, δικηγόρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL