Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.6°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.6°C
2 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.1°C19.4°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
26 °C
25.8°C25.8°C
7 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.5°C14.5°C
0 BF 100%
Αρνείται να δηλώσει ότι στηρίζει Πρ. Παυλόπουλο η Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αρνείται να δηλώσει ότι στηρίζει Πρ. Παυλόπουλο η Ν.Δ.

Την μπάλα στην εξέδρα συνεχίζει να πετά η Ν.Δ. σε σχέση με την ερώτηση - πρόκληση του πρωθυπουργού που αφορά το “αν θα ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 2020”, ενώ η Μαρία Σπυράκη περιορίστηκε να γνωστοποιήσει πως «δεν θα προτείνουμε τον Ευάγγελο Βενιζέλο ή τον Κώστα Σημίτη”. Το ακροδεξιό πρόταγμα της “στρατηγικής ήττας των ιδεών της Αριστεράς" επανέφερε ο Μάκης Βορίδης επισημαίνοντας παράλληλα πως “θα λέω Σκόπια τη Βόρεια Μακεδονία".

Άλλα λόγια

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. (ρ/σ ΣΚΑΪ) ανέφερε γενικόλογα ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη εκφράσει την εκτίμησή του στο πρόσωπο του κ. Παυλόπουλου. Από 'κει και πέρα, όμως, επειδή η εποχή δεν προσφέρεται για να γίνονται σενάρια, εμείς είμαστε ξεκάθαροι σε ό,τι αφορά τα σενάρια και σε ό,τι αφορά την ίδια την ουσία της αποσύνδεσης της διάλυσης της Βουλής από την προεδρική εκλογή».

Η Μαρία Σπυράκη πρόσθεσε -σε μικροκομματικούς τόνους- πως «ήταν εξαιρετικά προβληματικό το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας έβαλε στη συζήτηση χθες το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας», καθώς υποστήριξε πως “προεξόφλησε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και πάλι την ήττα του.”

Αντίστοιχα ο Μάκης Βορίδης -αφού δήλωσε πως “δεν γνωρίζω συζήτηση για υποψηφιότητα Βενιζέλου στο εσωτερικό της Ν.Δ.- σημείωσε (news247) ότι “δεν είναι θεσμικά σοβαρή η συζήτηση για το πρόσωπο του Προέδρου”. Ο κ. Βορίδης σε υπεροπτικό ύφος είπε πως “θα ευχόμουν ο στρατηγικά ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ να προκαλέσει εκλογές με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά δεν πιστεύω ότι θα το κάνει”.

Επιπλέον ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης (ΣΚΑΪ) ισχυρίστηκε πως «κάθε πράγμα στην ώρα του. Στο Κοινοβούλιο αυτές τις μέρες συζητάμε για την αναθεώρηση του συντάγματος και όχι για την εκλογή του Προέδρου. Εξάλλου, καμιά αξιόπιστη συζήτηση δεν μπορεί να γίνει με τον κ. Τσίπρα»... Συν τοις άλλοις, ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης του κόμματος Γιώργος Γεωργαντάς κατηγόρησε (Παραπολιτικά FM) τον Αλ. Τσίπρα για “εκτροπή από τη διαδικασία να καλέσει τη Ν.Δ. ποιο πρόσωπο θα στηρίξει για την Προεδρία”, καθώς “υποβαθμίζει τον ρόλο του Προέδρου μία τέτοια κουβέντα».

Εμφυλιοπολεμικό κήρυγμα

Τη μισαλλόδοξη θέση “η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ θα αφορά όχι μόνο αυτά που έκανε, αλλά και αυτά που πιστεύει” επανέφερε -με ηγετικό ύφος- ο Μάκης Βορίδης. Υπενθυμίζεται πως την ίδια άποψη είχε εκφράσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του συνεδρίου της Ν.Δ., ενώ τον περασμένο Αύγουστο ο κ. Βορίδης είχε καλέσει τον πρόεδρο της Ν.Δ. “να κάνει παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία, γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές».

Επίκληση Σαμαρά

Ο τομεάρχης Εσωτερικών της Ν.Δ. ανέδειξε εμφατικά τη διγλωσσία της Ν.Δ. αναφορικά με την ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας λέγοντας (news247) πως “είμαι κατά της σύνθετης ονομασίας”, αν και “το όνομα Βόρεια Μακεδονία έχει αποκτήσει ισχύ στις διεθνείς σχέσεις”. Ο Μάκης Βορίδης ισχυρίστηκε πως “η επίσημη θέση της Ν.Δ. είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας”, ενώ μιλώντας για... λογαριασμό του Αντώνη Σαμαρά πρόσθεσε πως “πάντα υπήρχαν στελέχη, ακόμη και πρώην πρωθυπουργός, που ήταν κατά της χρήσης του όρου Μακεδονία".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL