Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.3°C14.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.5°C17.7°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.6°C11.6°C
0 BF 63%
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ / Δίκη Χρυσής Αυγής: Και νέα καθυστέρηση εξαιτίας ενός... προτζέκτορα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ / Δίκη Χρυσής Αυγής: Και νέα καθυστέρηση εξαιτίας ενός... προτζέκτορα

Δεν θα τελειώσουν ποτέ, φαίνεται, τα προβλήματα στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Η έλλειψη στοιχειώδους εξοπλισμού, ενός προτζέκτορα, είναι ο νέος λόγος που σημειώνεται ξανά καθυστέρηση στη δική, που κινδυνεύει να συζητιέται περισσότερο για τη διάρκειά της παρά για το περιεχόμενό της.

Την έλλειψη στο Εφετείο Αθηνών έκανε γνωστή ο δικηγόρος από την πολιτική αγωγή Θανάσης Καμπαγιάννης με ανάρτησή του στο Facebook. Ανέφερε ότι η συνεδρίαση της δίκης την Παρασκευή (8.2) διεκόπη απρόσμενα, καθώς δεν μπορούσε να προβληθεί βίντεο που έχει ζητήσει η υπεράσπιση των χρυσαυγιτών και πρόσθεσε ότι υπάρχει ο κίνδυνος σε περίπτωση που δεν βρεθεί προτζέκτορας να χαθούν τρεις δικάσιμοι αυτής της εβδομάδας, η σημερινή και εκείνες στις 14 και 15 Φεβρουαρίου.

"Τα αναγνωστέα έγγραφα της υπεράσπισης στη δίκη της Χρυσής Αυγής έχουν τελειώσει. Μένουν περίπου δυόμιση ώρες βίντεο με συνεντεύξεις του Μιχαλολιάκου. Όμως το δικαστήριο δεν μπορεί να προχωρήσει στη φάση των σχολιασμών, γιατί δεν υπάρχει προτζέκτορας και πανί στο Εφετείο για να γίνει η προβολή του τελευταίου υλικού" ανέφερε στην ανάρτηση αρχικά ο Θανάσης Καμπαγιάννης. Πρόσθεσε ότι ο προτζέκτορας υπάρχει μόνο στον Κορυδαλλό, αλλά χωρίς πανί και τα βίντεο προβάλλονται στον τοίχο.

Αντιπροσωπεία της πολιτικής αγωγής επισκέφθηκε τον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης Κωνσταντίνο Σταμαδιάνο "που δεσμεύτηκε να κάνει ό,τι μπορεί για να βρεθεί προτζέκτορας".

"Μην προθυμοποιηθείτε να μας προσφέρετε τον δικό σας, πρέπει να είναι του Εφετείου ή σε συνεργασία με το Εφετείο" ήταν η καυστική διευκρίνιση του δικηγόρου στην ανάρτηση, που δείχνει ότι η Πολιτεία δυσκολεύεται να ανταποκριθεί σε ένα ζήτημα που θα μπορούσε να λυθεί μέσα σε λίγα λεπτά ευκολότερα από ένα ποστ στο Facebook.

"Θα τελειώναμε σήμερα, αν είχαν υλοποιηθεί τα μέτρα για την επίσπευση της δίκης νωρίτερα του Νοεμβρίου του 2018”, λέει στην "Αυγή" ο Θ. Καμπαγιάννης. Από την αρχή της δίκης, το 2015, έχουν υποβάλει με την Πολιτική Αγωγή σειρά από αιτήματα για πολύ βασικά ζητήματα λειτουργικότητας όπως η μεταφορά της δίκης από τον Κορυδαλλό στο Εφετείο, που δικαιώθηκαν μόλις πριν τρεις μήνες χάρη στη βελτίωση της κατάστασης που προέκυψε με την ανάληψη καθηκόντων από τον Κ. Σταμαδιάνο.

Αν τελικώς ξεπεραστεί και αυτό χωρίς να χαθούν οι τρεις δικάσιμοι, πολύ σύντομα οι χρυσαυγίτες θα καθίσουν στο εδώλιο, εκτιμά ο Θ. Καμπαγιάννης. "Ό,τι δηλαδή ήθελαν να αποφύγουν μέχρι τον Μάιο: να μην υπάρχει φωτογραφικό στιγμιότυπο με τον Μιχαλολιάκο στο εδώλιο, για προεκλογικούς λόγους φυσικά".

Για τις στρατιές μαρτύρων που θα φέρει στο δικαστήριο η Χρυσή Αυγή δεν ανησυχεί. "Αν και η Χ.Α. έχει δεδομένη στρατηγική κωλυσιεργίας, όπως αυτή έγινε πράξη με τις χιλιάδες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις και ομιλίες που έφεραν στα δικαστήρια, δεν θα είναι το ίδιο εύκολο να την επαναλάβει με τους μάρτυρες". "Η πρόθεση καθυστέρησης μέσω μαρτύρων δεν είναι ελεγχόμενη" επισημαίνει ο Θ. Καμπαγιάννης, εξηγώντας ότι τα λεγόμενά εκείνων που θα καλέσει η Χρυσή Αυγή μπορεί να της γυρίσουν μπούμερανγκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL