Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Ντ. Μπακογιάννη: Βεβαίως θα την αποκαλώ Βόρεια Μακεδονία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ντ. Μπακογιάννη: Βεβαίως θα την αποκαλώ Βόρεια Μακεδονία

«Βεβαίως θα χρησιμοποιώ τον όρο Βόρεια Μακεδονία» δήλωσε η πρώην υπουργός βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τον αντιπρόεδρο του κόμματους Α. Γεωργιάδη ο οποίος αρνείται να αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με το νέο, συνταγματικό της όνομα. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Νews24/7 ανέφερε ότι δε μιλήσει «ποτέ για Μακεδόνα πρωθυπουργό και Μακεδόνα υπουργό».

Κατά την Ντ. Μπακογιάννη με τη συμφωνία των Πρεσπών «μακροπρόθεσμα, επειδή δεν έχει αντιμετωπιστεί το ταυτοτικό θέμα του αλυτρωτισμού, θα υπάρξουν προβλήματα και εντός της γειτονικής χώρας και εκτός. Η διαφορετική άποψη του κ. Θεοδωράκη προφανώς επηρεάζει. Ο ελληνικός λαός θα επιβάλει τις μετεκλογικές συνεργασίες».

Η βουλευτής της ΝΔ άδειασε τον Κ. Μπογδάνο που ονειρεύεται τανκς στην ΕΡΤ. «Η ΝΔ είναι ένα βαθιά δημοκρατικό πατριωτικό φιλελεύθερο κόμμα. Όταν είπαμε ότι η ΕΡΤ είναι εργαλείο προπαγάνδας είχαμε δίκιο. Είχα διαφωνήσει με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Εγώ θέλω να δω μια ποιοτική ελεύθερη δημόσια τηλεόραση. Οι ακραίες φωνές (σ.σ. για τανκς στην ΕΡΤ) δεν εκφράζουν τη θέση της ΝΔ».

Μιλώντας για τις εκλογές τόνισε ότι «από την ώρα που θα στηθούν κάλπες στέλνεται ένα πολιτικό μήνυμα. Αν δεν γίνουν ταυτόχρονα οι εθνικές εκλογές, οι ευρωεκλογές θα είναι καθοριστικές. Το βράδυ των εκλογών όλοι θα ξέρουν ποιο είναι το μήνυμα, ο λαός θα εκφραστεί. Το μήνυμα θα είναι συντριπτικό. Υπάρχει οργή στον κόσμο».

«Ποτέ δεν υπήρξε η ΝΔ -συνέχισε- τίποτα άλλο από μία μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Αν δεν καλύψει το πλήρες εύρος δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσει εκλογές. Πρέπει να συνδυάσει απόψεις που δεν είναι εύκολο να συνδυαστούν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL