Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.9°C23.4°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.3°C19.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C15.5°C
5 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C24.4°C
2 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.9°C
0 BF 77%
Βολές Βέμπερ κατά της αρχής της ομοφωνίας στο όνομα της... ενότητας της Ευρώπης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βολές Βέμπερ κατά της αρχής της ομοφωνίας στο όνομα της... ενότητας της Ευρώπης

“Το ερώτημα δεν είναι Νότος ή Βορράς, αλλά Αριστερά ή ΕΛΚ” ισχυρίστηκε σε διχαστικούς τόνους από το βήμα της συνόδου του προεδρείου του ΕΛΚ ο Μάνφρεντ Βέμπερ. Ο υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν κατά τα άλλα θεωρεί πως “προϋπόθεση για να λυθούν τα προβλήματα είναι η ενότητα της Ευρώπης”!

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, μετά το διχαστικό δίλημμα που έθεσε, εξέφρασε την ανησυχία του για την... ενότητα της Ε.Ε. φέρνοντας ως παράδειγμα “τη στάση της Ελλάδας και της Ιταλίας απέναντι στο καθεστώς Μαδούρο”. Επιπλέον, μετά το «μπλόκο» της ιταλικής κυβέρνησης σε κοινό ανακοινωθέν της Ε.Ε. για την αναγνώριση του Χουάν Γκουαϊδό ως Προέδρου της Βενεζουέλας, επανέλαβε την “ανάγκη να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια κοινή εξωτερική πολιτική που δεν θα μπλοκάρεται από τη μειοψηφία”.

Την υποκρισία Βέμπερ έδειξε ο Ζάιμπερτ

“Ισχύουν οι συμφωνίες που έχουν συναφθεί στο πλαίσιο του Eurogroup” υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης στον απόηχο των... τζάμπα υποσχέσεων του κ. Βέμπερ προς “μία άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα” για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

"Είναι σε ισχύ οι συμφωνίες τις οποίες έχει συνάψει η Ελλάδα για την πορεία του προϋπολογισμού και των μεταρρυθμίσεων. Σε αυτό δεν έχει αλλάξει τίποτα στη γερμανική θέση» είπε και επεσήμανε πως “συνεργαζόμαστε με την ελληνική κυβέρνηση με εμπιστοσύνη -αυτό πιστεύω καταδείχθηκε και κατά την τελευταία επίσκεψη της καγκελαρίου στην Αθήνα- και είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η συνεργασία μπορεί να συνεχιστεί και στο μέλλον, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών».

“Πολλές και επώδυνες μεταρρυθμίσεις έχουν γίνει και η οικονομία έχει αναπτυχθεί” αναγκάστηκε να αναγνωρίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την αναθεώρηση προς τα πάνω των προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον ρυθμό ανάπτυξης της χώρας.

Μητσοτάκης κατά κοινωνικού μερίσματος

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. καταφέρθηκε ξανά κατά της διανομής κοινωνικού μερίσματος επισημαίνοντας ότι “πως μια αριστερή κυβέρνηση θεωρεί πως θα πρέπει να υπερφορολογήσει τη μεσαία τάξη δημιουργώντας υπερβολικά πλεονάσματα και μετά να τα μοιράζει στην εκλογική της πελατεία”. Περιορίστηκε να προσθέσει πως “δεν μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη 2% και 3% και να λέμε πως ξεφύγαμε από την κρίση” και προέταξε ξανά την ανάγκη “προσέλκυσης νέων επενδύσεων”.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «δυστυχώς πολλές χώρες του Βορρά δεν επωμίζονται τις ευθύνες τους στο προσφυγικό» συμπληρώνοντας πως «η διαφύλαξη των συνόρων πρέπει να γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στηρίζουμε τις προτάσεις της Ε.Ε. για το θέμα”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL