Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Προεκλογική εκστρατεία Μητσοτάκη με Βέμπερ και Μαδούρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προεκλογική εκστρατεία Μητσοτάκη με Βέμπερ και Μαδούρο

Την παρατεταμένη προεκλογική εκστρατεία της Ν.Δ. συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Φύγετε, φύγετε, φύγετε”! Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιχείρησε να "επενδύσει" στα ταξίματα του Μάνφρεντ Βέμπερ “προς μια άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα”, σημειώνοντας προς τον πρωθυπουργό ότι “αντιδράσατε αρνητικά στο ότι ένας Ευρωπαίος ηγέτης είπε ότι μια αξιόπιστη κυβέρνηση μπορεί να διεκδικήσει μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα”. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέφερε τα περί “στήριξης του κ. Τσίπρα στο καθεστώς Μαδούρο”, ενώ επανέλαβε -με το βλέμμα στην εθνικιστική πτέρυγα της Ν.Δ.- ότι “εγώ δεν θα πω ποτέ καλωσορίζω τον Μακεδόνα πρωθυπουργό στη χώρα”.

“Όσο συντομότερα γίνουν οι εκλογές, τόσο καλύτερα θα είναι για τον τόπο» σημείωσε για πολλοστή φορά ο πρόεδρος της Ν.Δ., που εμμέσως πλην σαφώς αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, λέγοντας πως “ξέρουμε ότι θα κάνετε ό,τι μπορείτε για να παραμείνετε λίγους μήνες ακόμα στην εξουσία. Θα προσπαθήσετε να μεταθέσετε όσο μπορείτε κόντρα στη δύναμη των πραγμάτων”. Ο Κ. Μητσοτάκης προδίκασε πως “στις αυτοδιοικητικές εκλογές η κυβέρνηση θα σαρωθεί”. Συμπλήρωσε δε ότι “και οι ευρωεκλογές, αν δεν κάνετε και τις εθνικές εκλογές μαζί, θα γίνουν δημοψήφισμα”. Μιλώντας εκ νέου για “πρόθυμους βουλευτές” και “πλειοψηφίες που προκύπτουν με εκβιασμούς και παζάρια”, ισχυρίστηκε πως “οι εκλογές θα φέρουν την πολιτική κάθαρση που χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα”.

Ξέχασε τα πλεονάσματα 4,5%

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., παρακάμπτοντας ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε υπογράψει συμφωνία για πλεονάσματα ύψους 4,5%, έθεσε το ερώτημα: “Συμφωνείτε σε αυτόν τον εθνικό στόχο της μείωσης των πλεονασμάτων μετά τις δηλώσεις του κ. Βέμπερ;”. Κάλεσε δε τον Αλέξη Τσίπρα “να πάμε μαζί να τα διεκδικήσουμε. Εκτός αν πράγματι αυτό που θέλετε είναι να κάνετε τη ζωή της επόμενης κυβέρνησης πιο δύσκολη έχοντας προεξοφλήσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Εμείς τη μάχη θα τη δώσουμε για μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα".

Χαρτί Βενεζουέλας

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης πραγματοποίησε νέα αναφορά... στη Βενεζουέλα, λέγοντας πως “στις δημοκρατίες δεν μπορούν να στηθούν καθεστώτα όπως αυτό του Μαδούρο που επιμένετε να στηρίζετε. Θα μας απαντήσετε γιατί επιμένετε να διαφοροποιείστε από τις ευρωπαϊκές θέσεις;”.

Κάλυψη σε Γεωργιάδη

Στον απόηχο της δήλωσης του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη ότι “εγώ δεν αναγνωρίζω 'Βόρεια Μακεδονία'” σημείωσε πως “επειδή είδα μια χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που επέκρινε στελέχη της Ν.Δ. επειδή είπαν ότι δεν μπορούν να αποκαλούν τους γείτονές μας Μακεδόνες, μου κάνει πραγματική εντύπωση το θράσος σας. Ζητάτε και τα ρέστα εσείς που υπογράψατε μια συμφωνία που περιγράφει την ελληνική Μακεδονία ως το βόρειο τμήμα του πρώτου μέρους”. Παράλληλα, σε έντονα λαϊκιστικούς τόνους ρώτησε: “Γιατί ο πρωθυπουργός και οι περίφημοι, όπως τους χαρακτήρισε, διαπραγματευτές του έκαναν τις χάρες των Σκοπιανών;”.

Δημιουργεί μειονοτικό!

Ο Κ. Μητσοτάκης κλιμάκωσε τη ρητορική κινδυνολογίας, ισχυριζόμενος πως “υπάρχουν στη χώρα μας ορισμένοι που προβάλλουν τη γλώσσα ως απόδειξη διαφορετικής εθνότητας. Ότι δηλαδή -μέσα στην Ελλάδα- υπάρχουν 'Μακεδόνες' που δεν είναι Έλληνες. Το έχουν πει ότι θα το κάνουν. Τους παρακολουθούμε. Άραγε θα το επιχειρήσουν αμέσως; Ή μήπως θ’ αφήσουν στο απυρόβλητο εκείνους που τους πρόσφεραν αυτό το πλεονέκτημα και θα κινηθούν μετά τις εκλογές για να γίνουν νάρκες στον δρόμο της επόμενης κυβέρνησης;”.

Συνωμοσιολογία περί ανταλλαγμάτων

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιχείρησε άνοιγμα προς τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, σημειώνοντας «καταφέρατε να στρέψετε το erga omnes εις βάρος των δικών μας συμφερόντων. Είμαστε υποχρεωμένοι νομικά να αποκαλούμε τους γείτονές μας Μακεδόνες. Να το χαίρεστε το erga omnes, κ. Τσίπρα». Ταυτόχρονα, ωστόσο, έκανε νεύμα και προς το κοινό των συλλαλητηρίων, επισημαίνοντας πως ο “πρωθυπουργός δεν άκουσε την φωνή των διαδηλωτών. Και συνεχίζει να προσβάλλει τον λαό, αποκαλώντας τον εθνικιστή, ακροδεξιό ή ακόμη και άμυαλο”. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης -σε συνωμοσιολογικούς τόνους- επανέλαβε πως “μόνο ο κ. Τσίπρας ξέρει τι πολιτικά ανταλλάγματα πήρε για να πει 'ναι' εκεί που όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί είχαν πει 'όχι'"...

Κινδυνολογία με τη γρίπη!

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. ξεκίνησε την ομιλία του στηλιτεύοντας -σε μικροκομματικούς τόνους- την κυβέρνηση διότι δεν αντιμετώπισε εγκαίρως το θέμα της γρίπης, καθώς ήδη σαράντα πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους και πολλοί νοσηλεύονται και νοσούν από τον ιό. "Δεν προχώρησε η κυβέρνηση στην ενημέρωση του κοινού ή στον εφοδιασμό των φαρμακείων” είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL