Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Επιχείρηση "εξοστρακισμού" μετριοπαθών στελεχών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιχείρηση "εξοστρακισμού" μετριοπαθών στελεχών

Ο σχεδιασμός να “εξοστρακιστούν από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. μετριοπαθή στελέχη της παράταξης” κρύβεται πίσω από το σύνθημα της “ανανέωσης” που προβάλλει η ηγεσία του κόμματος σύμφωνα με πληροφορίες. Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν στην “Α” πως “βασικό ρόλο σε αυτό το σχέδιο έχει ο Άδωνις Γεωργιάδης”. “Το θέμα των ψηφοδελτίων είναι θέμα του προέδρου” περιορίστηκε να επισημάνει ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ.

Συνομιλητές στελεχών της Ν.Δ. υπογραμμίζουν πως «με γνώμονα την επιλεκτική ανακοίνωση υποψηφιοτήτων σε διάφορες περιφέρειες της χώρας ξεδιπλώνεται μια επιχείρηση υπονόμευσης στελεχών που εκφράζουν μετριοπαθείς θέσεις και είναι υπέρ της διεύρυνσης του κόμματος προς το Κέντρο αλλά και υπέρ της διατήρησης του ανοιχτού ευρωπαϊκού χαρακτήρα του”. Επιπλέον, ερμηνεύουν την πρόσφατη επισήμανση του Νίκου Δένδια ότι «η Ν.Δ. είναι κεντροδεξιό κόμμα, όχι γκρουπούσκουλο με εθνικιστικές κραυγές» ως μήνυμα για “τις μεθοδεύσεις που γίνονται στο πεδίο των υποψηφιοτήτων”, με “πρωταγωνιστή σε πολλές περιπτώσεις τον Άδωνι Γεωργιάδη”.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ισχυρίστηκε στον ρ/σ Θέμα FM πως “δεν έχω ιδέα για τα πρόσωπα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο προπονητής. Δεν έχουμε συλλογική ηγεσία”. Αναφορικά με τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια, απάντησε -με δυσφορία- “δεν θέλω να σχολιάσω τις δηλώσεις του. Αν θέλετε, ρωτήστε τον κ. Δένδια”. Σημείωσε δε πως “ωστόσο, υπάρχουν διαφορετικές αποχρώσεις μεταξύ μας, όχι όμως ουσιαστικές”.

"Καρφιά" Αντώναρου

Σε αυτό το φόντο, ο πρώην εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή Ευάγγελος Αντώναρος ανήρτησε στο Facebook ότι “τα ψηφοδέλτια για κάθε Περιφέρεια ανακοινώνονται συνολικά κι όχι πρώτα με δυο-τρία ονόματα ημετέρων για να έχουν προβάδισμα και περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους για να τρέξουν και να διεκδικήσουν τον σταυρό στη περιοχή τους. Οι υπόλοιποι μένουν στο σκοτάδι. Δεν ξέρουν καν αν είναι υποψήφιοι. Κι αν το υποπτεύονται -ή αν τους έχει ειπωθεί κάτι έστω ανεπίσημα- δύσκολο είναι να αρχίσουν να τρέχουν και να ξοδεύουν τις οικονομίες τους - ειδικά ξέροντας διαχρονικά την αφερεγγυότητα του συστήματος Μητσοτάκη με τους υποψήφιους (Θυμίζω το 1985...). Φυσικά, δεν τηρούνται καν τα προσχήματα. Όσους θέλει ο σημερινός πρόεδρος της Ν.Δ. τους βλέπει κατ’ ιδίαν, φωνάζει κι ένα φωτογράφο για το απαραίτητο ενσταντανέ. Τους άλλους τους αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι. Δεν βγαίνει ούτε καν στενός του συνεργάτης στο τηλέφωνο. Έτσι -παραδείγματος χάριν- ένας πρώην υπουργός έμαθε από τρίτο πρόσωπο ότι ο Μητσοτάκης δεν θα τον κατεβάσει στην Περιφέρεια που είχε διαμηνύσει ότι θα κατέβαινε. Γιατί υπάρχει κίνδυνος να πάρει έδρα ‘από ένα από τα δικά μου παιδιά’.

ΥΓ.: Α, ξέχασα να σας πω... Την ανακοίνωση ορισμένων υποψηφιοτήτων την έχει αναλάβει εργολαβικά -αν και ανεπίσημα- ο γνωστός ακροδεξιός αντιπρόεδρος που στήνει δικό του βιλαέτι. Ε, πώς αλλιώς θα έχει δική του ομάδα όταν τη χρειαστεί; Ο νοών νοείτω..."

"Όχι" Αυτιά στη Β' Πειραιώς

Τέλος, ο Γιώργος Αυτιάς απέρριψε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κατέλθει στη Β’ Πειραιά, καθώς η δημοσιότητα του γνωστού δημοσιογράφου πυροδότησε ανησυχίες και αντιδράσεις στους κόλπους των υποψήφιων ευρωβουλευτών ενόψει της μάχης του σταυρού...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL