Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C20.2°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.9°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.5°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.1°C
0 BF 51%
Αποκαλυπτικός ο πρ. γραμματέας των ΑΝ.ΕΛΛ.: / Αποκαλυπτικός ο πρ. γραμματέας των ΑΝ.ΕΛΛ.: Υπήρχαν εισηγήσεις για στήριξη της πρότασης μομφής της Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποκαλυπτικός ο πρ. γραμματέας των ΑΝ.ΕΛΛ.: / Αποκαλυπτικός ο πρ. γραμματέας των ΑΝ.ΕΛΛ.: Υπήρχαν εισηγήσεις για στήριξη της πρότασης μομφής της Ν.Δ.

Την αποκάλυψη ότι τον περασμένο Ιούνιο υπήρχαν «πιεστικές εισηγήσεις» προς τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛΛ. Πάνο Καμμένο για αποχώρηση από την κυβέρνηση, ακόμα και για στήριξη της πρότασης μομφής της Ν.Δ., έκανε ο πρώην γραμματέας του κόμματος Γιάννης Μοίρας. Παράλληλα, σήμερα θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝ.ΕΛΛ. με θέμα τη στάση έναντι του Θανάση Παπαχριστόπουλου που υπερψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο Θ. Παπαχριστόπουλος, ο οποίος αναμένεται να παραιτηθεί από βουλευτής μετά την ψηφοφορία για το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, κλήθηκε στη συνεδρίαση και θα παρευρεθεί.

Λίγες μέρες μετά την αποχώρησή του από τους ΑΝ.ΕΛΛ. κι ενώ από τον Οκτώβριο είχε παραιτηθεί από γραμματέας πολιτικού Σχεδιασμού, ο Γ. Μοίρας επισήμανε ότι, λόγω των υπουργικών του καθηκόντων, ο Π. Καμμένος άφησε την τύχη των ΑΝ.ΕΛΛ. «σε λάθος χέρια» κι «εγκλωβίστηκε» στις «συμβουλές κακών συμβούλων». «Υπήρχε μια πίεση να τα βροντούσαμε και να φεύγαμε και να αφήναμε την υπόθεση της εξόδου από τα Μνημόνια μετέωρη, στη διάθεση του κ. Μητσοτάκη και της κ. Γεννηματά», τόνισε ο Γ. Μοίρας αναφερόμενος στην περίοδο της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Γ. Μοίρας χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών «Βουκουρέστι plus» εκτιμώντας ότι οι ΑΝ.ΕΛΛ. θα έπρεπε να στηρίξουν την Συμφωνία, δεδομένων και των συχνών θετικών αναφορών τους στην πολιτική του Κώστα Καραμανλή.

Θύμισε το χρυσαυγίτικο "ποιόν" του Δ. Κουκούτση

Ο Γ. Μοίρας καταφέρθηκε εναντίον της πολιτικής του «γυρίσματος του κουμπιού προς την ακραία Δεξιά» που ακολούθησαν οι ΑΝ.ΕΛΛ. μετά την αποχώρηση από την κυβέρνηση, με τις επαφές με τον «γνωστό» Τάκη Μπαλτάκο, αλλά κι όσα ειπώθηκαν για ενδεχόμενο συνεργασίας με τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση. Ο Γ. Μοίρας θύμισε ότι ο Δ. Κουκούτσης δεν είναι μόνο ο παλιός πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Καλαμάτας, αλλά κι αυτός που επιχείρησε να χτυπήσει την πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου ζητώντας μάλιστα συγγνώμη που... τελικά δεν την χτύπησε!

Ανακολουθία οι καταγγελίες κατά του πρωθυπουργού

Ο Γ. Μοίρας επέκρινε και την αποχώρηση των ΑΝ.ΕΛΛ. από την κυβέρνηση, αλλά και τον «καταγγελτικό τρόπο» με τον οποίο έγινε αυτή και τις προσωπικές επιθέσεις στον πρωθυπουργό. «Μέσα σε πέντε-έξι μήνες ο Αλ. Τσίπρας από 'ο καλύτερος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης' έγινε ένας ανήθικος που εξαπατά τους εταίρους του» σχολίασε ο Γ. Μοίρας. Εκτίμησε μάλιστα ότι αυτή η τακτική δεν θα ευνοήσει τους ΑΝ.ΕΛΛ. καθώς φανερώνει «ανακολουθία».

Ο Γ. Μοίρας υπογράμμισε ότι ο Π. Καμμένος και τα άλλα στελέχη των ΑΝ.ΕΛΛ. που συμμετείχαν στην κυβέρνηση «έκαναν σπουδαία δουλειά» παρατηρώντας ότι «δεν υπάρχει λόγος τέσσερα χρόνια να έχεις βάλει πλάτη και να έχεις παράξει ουσιαστικό, μετρήσιμο έργο κι αυτό να το απεμπολείς και να πας γυμνός από όπλα στις εκλογές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL