Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Ο Κυρ. Μητσοτάκης βυθίζει καθημερινά τη Ν.Δ. στη λάσπη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Κυρ. Μητσοτάκης βυθίζει καθημερινά τη Ν.Δ. στη λάσπη

Σε ακατάσχετο υβρεολόγιο εις βάρος των έξι βουλευτών που με επιστολές τους δηλώνουν τη στήριξή τους στην κυβερνητική πλειοψηφία επιδόθηκε κατά την ομιλία του στους τομεάρχες της Ν.Δ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκαλώντας τους “μαριονέτες”, “τυχοδιώκτες”, “γυρολόγους”, “κομπάρσους”. Ο Κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε ανοίκεια επίθεση στον πρόεδρο της Βουλής, “διότι αποδείχθηκε κομματικός υπάλληλος που εκτελεί εντολές”, μίλησε -στο ίδιο ύφος- για “ηθικό και πολιτικό ναυάγιο του κ. Τσίπρα”, ενώ επιχείρησε να διατηρήσει ζωντανό το αφήγημα “μια κυβέρνηση κουρελού, μια πλειοψηφία κουρελού”. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. όχι μόνο δεν διέψευσε την θέση “δεν θα επιτρέψω την καταναλοποίηση της βόρειας Ελλάδας” που φέρεται να διατύπωσε σε συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ, αλλά σημείωσε χθες πως “όταν χρειάστηκε διαφώνησα με πολύ ισχυρούς παράγοντες για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως η καγκελάριος”!

Μίλησε για... αποσύνθεση!

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. -στο φόντο κατάρρευσης του "γαλάζιου" ισχυρισμού περί “κυβέρνησης μειοψηφίας”- ισχυρίστηκε πως “ο ΣΥΡΙΖΑ βυθίζει τη χώρα στη λάσπη της πολιτικής συναλλαγής των εκβιασμών, των παζαριών και των εξαιρετικά εύκαμπτων βουλευτών. Αυτών που ξεδιάντροπα ανταλλάσσουν συνειδήσεις με υπουργεία και πόστα”. Υποστήριξε δε πως “μια βαριά θεσμική δυσοσμία, δυστυχώς, τυλίγει τη Βουλή”, καθώς “άλλοι της έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, άλλοι κύρωσαν τη Συνθήκη των Πρεσπών και άλλοι εγκρίνουν τα νομοσχέδιά της κυβέρνησης”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης -προσπερνώντας τις προσχωρήσεις στην Κ.Ο. της Ν.Δ. βουλευτών που εξελέγησαν με άλλα κόμματα -μίλησε για “βουλευτές- πιόνια που αλλάζουν κόμματα με την πρώτη ευκαιρία". Κλιμάκωσε δε την ακραία ρητορική του υποστηρίζοντας πως “η σήψη που απλώνει παντού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σηματοδοτεί μόνο τη δική του αποσύνθεση. Δηλητηριάζει, δυστυχώς, και το σύνολο της δημόσιας ζωής. Προκαλεί αηδία και αποστροφή στους πολίτες. Πριονίζει το πολίτευμα. Και οπλίζει με επιχειρήματα τους εχθρούς της δημοκρατίας. Πρόκειται, δυστυχώς, για μια πρωτοφανή κατάντια...

Επίθεση στον Νίκο Βούτση

Στον απόηχο της άρνησης της Ν.Δ. να καταθέσει πρόταση μομφής σε βάρος του προέδρου της Βουλής, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκάλεσε τον Νίκο Βούτση “διότι ένας κανονικός πρόεδρος θα έπρεπε να είχε επιστρέψει την επιστολή του πρωθυπουργού ως απαράδεκτη. Ένας κανονικός πρόεδρος θα έπρεπε, επίσης, να είχε επιστρέψει ως απαράδεκτες τις έξι επιστολές που του έστειλαν οι βουλευτές μαριονέτες”. Στο ίδιο πνεύμα μίλησε για “πρωτοφανή θεσμικό κατήφορο” και “ευτελισμό του Κοινοβουλίου”.

Εχθρός ο Μαδούρο στις ευρωεκλογές!

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδειξε να συμβιβάζεται με την προοπτική της ολοκλήρωσης της κυβερνητικής θητείας, καθώς ισχυρίστηκε πως “υπό αυτές τις άθλιες συνθήκες, οι ευρωεκλογές μετατρέπονται -έτσι κι αλλιώς- σε εθνικές εκλογές”. Ωστόσο δεν παρέλειψε να ορίσει το διακύβευμα στην “κάλπη της Ευρωβουλής”, καθώς “επιλέγουμε την παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη απέναντι στους κάθε είδους οπαδούς του Μαδούρο”.

Επίκληση των συλλαλητηρίων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομωσιολογικούς τόνους επεσήμανε πως “δεν ξέρω για ποια ανταλλάγματα ο κ. Τσίπρας παρέδωσε το ισχυρότερο διπλωματικό μας όπλο, που δεν ήταν άλλο από την έγκριση της εισόδου των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ”. Υπενθυμίζεται ωστόσο πως είχε “επενδύσει” μικροκομματικά στον ισχυρισμό “ανταλλάξατε τη Συμφωνία των Πρεσπών με τις συντάξεις”!

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. -παρά την παρατεταμένη σιωπή του Κώστα Σημίτη και την πρόσφατη αλυτρωτική ομιλία του Αντ. Σαμαρά- επανέλαβε πως “η αλήθεια είναι ότι ο κ. Τσίπρας είπε ναι εκεί όπου όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί είχαν πει όχι”. Προδίκασε δε πως “ο τυπικός όρος Βόρεια Μακεδονία θα εκπέσει, αφού πουθενά δεν υπάρχει ούτε αναφορά έστω σε 'βορειομακεδονικό' λαό ούτε σε 'βορειομακεδονική' γλώσσα και πολιτισμό”. Συν τοις άλλοις, επιχείρησε νέο άνοιγμα προς τον Κώστα Καραμανλή, λέγοντας ότι "εάν θέλαμε να είχαμε αυτή τη συμφωνία το 2008 στο Βουκουρέστι, θα μπορούσαμε να την είχαμε". Έκλεισε ωστόσο το μάτι και προς τους "νεομακεδονομάχους", καθώς "ο κ. Τσίπρας σίγουρα δεν άκουσε τις φωνές των συλλαλητηρίων".

Παράλληλα, δεν πέρασε απαρατήρητη η επιλογή του να συνδέσει την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία με τη “διαπίστωση” ότι “οι 17 ώρες που διαπραγματευόταν για να φέρει ένα νέο Μνημόνιο αλλά και όσα έκανε στο 'Σκοπιανό'δεν μαρτυρούν μεγάλη ικανότητα διαπραγμάτευσης”! Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε την κυβέρνηση “να αφήσει τα σοβαρά ζητήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων να τα χειριστεί η επόμενη κυβέρνηση"!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ. ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

"Αποτέλεσμα γκροτέσκο και επικίνδυνο"

* "Είναι ο ίδιος που εξαπολύει ανυπόστατες καταγγελίες, υιοθετεί ψευδείς ειδήσεις και ακροδεξιές πρακτικές προσπαθώντας να παρουσιάσει τον εαυτό του ως υπερασπιστή των θεσμών και του κοινοβουλευτισμού" * "Το ύφος, το λεξιλόγιο, οι χαρακτηρισμοί, οι ύβρεις του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύουν ότι τελικά ο ίδιος επιτελεί αυτά που καταγγέλλει"

“Το ύφος, το λεξιλόγιο, οι χαρακτηρισμοί, οι ύβρεις του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύουν ότι τελικά ο ίδιος επιτελεί αυτά που καταγγέλλει” απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που συμπλήρωσε πως “είναι ο ίδιος που καλεί τον πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος έχει επιδείξει αναμφισβήτητη θεσμική προσήλωση, καθ’ όλη τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων του, να αγνοήσει τις θέσεις τόσο του προέδρου της κυβέρνησης, που απολαύει της εμπιστοσύνης της Βουλής, όσο και εκλεγμένων βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου. Είναι ο ίδιος που εξαπολύει ανυπόστατες καταγγελίες, υιοθετεί ψευδείς ειδήσεις και ακροδεξιές πρακτικές προσπαθώντας να παρουσιάσει τον εαυτό του ως υπερασπιστή των θεσμών και του κοινοβουλευτισμού”.

Πρόσθεσε δε πως “το αποτέλεσμα είναι βεβαίως γκροτέσκο, αλλά ταυτόχρονα και επικίνδυνο. Το γεγονός ότι στον κ. Μητσοτάκη δεν αρέσει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που έχει διαμορφωθεί δεν σημαίνει ότι του επιτρέπεται να προσβάλλει τους θεσμούς και τους αντιπροσώπους του ελληνικού λαού”. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατέληξε πως “αν ο ίδιος μέσα στο στρατηγικό του αδιέξοδο και μετά τις αλλεπάλληλες πολιτικές και κοινοβουλευτικές του ήττες αδυνατεί να ξεχωρίσει την πολιτική από την παραπολιτική, τις ύβρεις από την κριτική, την επιχειρηματολογία από την προπαγάνδα, αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε και υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε τις λεκτικές, πολιτικές και θεσμικές του απρέπειες”...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL