Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.6°C21.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
18.0°C23.0°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.4°C21.9°C
3 BF 35%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.9°C23.0°C
0 BF 52%
Ακροδεξιό φλερτ Καμμένου και αντικομμουνιστική διολίσθηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ακροδεξιό φλερτ Καμμένου και αντικομμουνιστική διολίσθηση

Τη στροφή του «προς τα δεξιά», καθώς και το «φλερτ» του με ακροδεξιά στελέχη, συνέχισε ο Πάνος Καμμένος, χωρίς, όπως φαίνεται, να έχει πρόβλημα να συνεργαστεί ακόμα και με άτομα όπως ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης. Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. επιτέθηκε στους Αλέκο Φλαμπουράρη και Θανάση Καρτερό υποστηρίζοντας ότι τον υπονόμευαν κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης, ενώ δεν παρέλειψε και αντικομμουνιστικές αναφορές στον... Στάλιν και τον Τρότσκι.

Μιλώντας στο Open TV, επιχείρησε να εμφανίσει τον Δ. Κουκούτση ως... παλιό ΟΝΝΕΔίτη. Παρατήρησε ότι τον θυμάται από την εποχή που συμμετείχε στην ΟΝΝΕΔ της Μεσσηνίας και ισχυρίστηκε ότι «δεν έχω διαπιστώσει να έχει κάνει κάποιες κινήσεις που να τον εντάσσουν στο ναζιστικό και στο γερμανόφιλο τμήμα της Χρυσής Αυγής» προκαλώντας απορίες για το ποιο είναι το άλλο τμήμα της ναζιστικής οργάνωσης. Μετά όμως τις αντιδράσεις, ανακάλεσε και σημείωσε ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής.

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ - Κοτζιά - Μαξίμου

Ο Π. Καμμένος υποστήριξε ότι υπήρχε σχέδιο υπονόμευσης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. από τους Πάνο Σκουρλέτη, Νίκο Φίλη, Νίκο Κοτζιά και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τα οποία είχε συγκρουστεί, καθώς και την «ομάδα των γερόντων», όπως την αποκάλεσε, αναφερόμενος στους Αλ. Φλαμπουράρη και Θ. Καρτερό. Μίλησε για συγκεκριμένη ομάδα που βρίσκεται στο επιτελείο του πρωθυπουργού και «θυμίζει ΚΚΕ, Λένιν, Στάλιν». Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι «Φλαμπουράρης και Καρτερός ήθελαν να με φάνε σαν τον Τρότσκι».

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. υποστήριξε ότι από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώχθηκε να δημιουργηθεί νέα, κεντροαριστερή πλειοψηφία στη Βουλή που να αντικαταστήσει τη συγκυβέρνηση με τους ΑΝ.ΕΛΛ. και, όταν αυτό δεν προχώρησε, άρχισε η «ανέντιμη προσπάθεια προσέγγισης στελεχών των ΑΝ.ΕΛΛ.» Σε σχέση με τη βιωσιμότητα της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας επανέλαβε ότι «είναι στο χέρι του κ. Κουίκ και του κ. Τσίπρα να αποδείξουν αν αυτή την έδρα θέλουν να την κλέψουν από τους ΑΝ.ΕΛΛ.»

Ο Ζουράρις αμφισβητεί τα πνευματικά εφόδια Μητσοτάκη

Παράλληλα, σε υψηλούς τόνους απάντησε ο Κώστας Ζουράρις στα σχόλια που έκανε για το πρόσωπό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζοντας ότι «είναι σε τιμή ευκαιρίας βουλευτής»: αναρωτήθηκε «με ποια πνευματικά και πολιτικά εφόδια ο Μητσοτάκης τολμάει να πει αυτή την έκφραση για μένα;» προτρέποντας τον πρόεδρο της Ν.Δ. «να πάρει ένα σύγγραμμά μου, να το διαβάσει, να τον εξετάσω, να μου το πει δικά του λόγια γιατί κατάλαβε. Και μετά να μιλήσει για μένα».

Ο Κ. Ζουράρις σχολίασε ότι το κόμμα του, η Πυρίκαυστος Ελλάδα, έκανε πολιτική συμφωνία με τους ΑΝ.ΕΛΛ. που «θα πάει μέχρι πέρατος της εντολής» παρατηρώντας ότι αυτή η πολιτική συμφωνία αφορούσε και την ψήφο κατά συνείδηση όταν υπάρχουν διαφωνίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL