Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Υπέρ του πολιτικού διαλόγου και της ειρήνης στη Βενεζουέλα η Ελλάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπέρ του πολιτικού διαλόγου και της ειρήνης στη Βενεζουέλα η Ελλάδα

Τη σταθερή θέση της ελληνικής κυβέρνησης επανέλαβε από το βήμα της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος. Όπως τόνισε, η Αθήνα υποστηρίζει τον πολιτικό διάλογο μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πολιτικών δυνάμεων ώστε να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση για να οδηγηθεί η Βενεζουέλα σε εκλογές.

Μάλιστα υπογράμμισε την πρωτοβουλία που έχει λάβει η Ελλάδα από κοινού με τη Σουηδία ώστε να δημιουργηθεί ένα contact group, το οποίο θα αναλάβει να παίξει διαμεσολαβητικό ρόλο για να μπορέσουν οι διαβουλεύσεις να αποτρέψουν το ενδεχόμενο μιας αιματηρής σύγκρουσης, την οποία, όπως εκτίμησε ο Δ. Τζανακόπουλος, δεν θέλει κανένας στη διεθνή κοινότητα.

ΚΙΝ.ΑΛΛ. όπως Ν.Δ. και για τη Βενεζουέλα

Την ίδια στιγμή πίσω από τη θέση της Ν.Δ., που έσπευσε να στηρίξει την αναγνώριση του αυτοανακηρυχθέντα Γκουαϊδό, τάχθηκε χθες και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. βρίσκοντας άλλη μια αφορμή να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. "Το προοδευτικό προσωπείο τους κατέπεσε και στην Ευρώπη" ανέφερε το ΚΙΝ.ΑΛΛ., υποστηρίζοντας πως "ο κ. Τσίπρας έμεινε μόνος στην Ευρώπη να στηρίζει Μαδούρο".

Για "κατάπτυστο ψήφισμα", που στηρίζει ανοιχτά το πραξικόπημα των ΗΠΑ και συμμαχικών τους κυβερνήσεων, της Ε.Ε. και ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, στη Βενεζουέλα, κάνει λόγο το ΚΚΕ. "Αναγνωρίζει ‘πρόεδρο’ τον Γκουαϊδό, τη μαριονέτα των ιμπεριαλιστών, και ζητάει την αναγνώριση και στήριξή του από τα άλλα όργανα της Ε.Ε. και όλες τις αστικές κυβερνήσεις των κρατών - μελών της" σημειώνει ο Περισσός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL