Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Φουλ (αντ-)επίθεση Στ. Θεοδωράκη στη Ν.Δ. για το Κέντρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φουλ (αντ-)επίθεση Στ. Θεοδωράκη στη Ν.Δ. για το Κέντρο

Στα άκρα οδηγείται η σφοδρή αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Στ. Θεοδωράκη και στους βουλευτές που με την ανεξαρτητοποίησή τους διέλυσαν την Κ.Ο. του Ποταμιού, δηλαδή τους Γρ. Ψαριανό και Γ. Αμυρά, την ώρα που οι δύο βουλευτές ακόμα δεν έχουν δώσει πειστικές απαντήσεις στην κατηγορία τού επικεφαλής ότι “αποχώρησαν κατ’ εντολή της Ν.Δ.”.

Αυτή η (αντ-)επίθεση του Ποταμιού ουσιαστικά κατευθύνεται προς τη Ν.Δ., την οποία ο Στ. Θεοδωράκης κατηγορεί ότι βάσει σχεδιασμού διέσπασε το κόμμα προκειμένου ο ψηφοφόρος του Κέντρου να μην έχει εναλλακτική.

Η Σεβαστουπόλεως απάντησε σε δηλώσεις του Ν. Κακλαμάνη ότι ο Στ. Θεοδωράκης “πρέπει να αποδείξει τώρα αυτά που καταγγέλλει”. Απάντηση επεφύλασσε και στον Άδ. Γεωργιάδη, ο οποίος κατηγόρησε τον Στ. Θεοδωράκη για συνδιαλλαγή με τον Αλ. Τσίπρα επικαλούμενος και πρόσφατο άρθρο του Γ. Πρετεντέρη, το οποίο περιέγραφε μια συνωμοσιολογικού τύπου συνεννόηση μεταξύ Τσίπρα - Ζάεφ - Θεοδωράκη πριν καν αποχωρήσει το Ποτάμι από το ΚΙΝ.ΑΛΛ... Επ' αυτού, η Σεβαστουπόλεως σχολίαζε άκρως σκωπτικά ότι τέτοια “ανάλυση” αποδεικνύει ότι “μας ψεκάζουν”. Το εν λόγω άρθρο αναπαρήγαγε και ο Γρ. Ψαριανός στο Twitter. “Ήξερα ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ για όλα φταίει ο Γεωργιάδης, δεν περίμενα ότι ισχύει το ίδιο και για το Ποτάμι” δήλωσε (ρ/σ news24/7) ο Άδ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι τον συνδέει μια φιλία και έχει καλή γνώμη για τους δύο βουλευτές, “αλλά δεν είναι στη δική μου αρμοδιότητα η σύνθεση των ψηφοδελτίων”.

“Ο Γεωργιάδης ήταν σε επαφή με τους δύο”

“Κανείς δεν είπε ότι είναι αρμοδιότητά του τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.” απάντησε το Ποτάμι στον αντιπρόεδρο της Ν.Δ., για να αποκαλύψει: “Είπαμε και ξαναλέμε ότι οι κύριοι Αμυράς και Ψαριανός τον εμφάνιζαν ως ένα εκ των τριών στελεχών της Ν.Δ. που ήταν σε επαφή μαζί τους -δεν είναι ο κ. Χατζηδάκης ανάμεσα σε αυτά- που κάθε τόσο τους έλεγαν 'τώρα, τώρα είναι η ευκαιρία, τώρα να φύγετε'. Και κάποια στιγμή το... πέτυχαν”.

Ως προς το “μέγα ερώτημα ‘πώς γνώριζε ο Ζάεφ ότι το Ποτάμι είναι θετικό στην προοπτική μιας συμφωνίας;’", το Ποτάμι σχολίασε επίσης δηκτικά: “Ίσως, λέμε ίσως, να υπάρχει κάποιος στο γραφείο του κ. Ζάεφ που διαβάζει ελληνικές εφημερίδες. Και να είδε στις 29 Δεκεμβρίου του '17 -έξι μήνες πριν τις Πρέσπες- το άρθρο του Σταύρου Θεοδωράκη στα "Νέα" -ναι, στα "Νέα"!- που έλεγε: 'Σύνθετη ονομασία για κάθε χρήση, erga omnes έναντι πάντων, που θα περιλαμβάνει τον όρο "Μακεδονία"'”.

“Επίμονα τηλεφωνήματα πριν την αποχώρησή τους”

Στην απάντησή του προς τον Ν. Κακλαμάνη, το Ποτάμι επισήμανε την αλληλουχία των γεγονότων. Οι δύο βουλευτές, “παρουσία στελεχών και βουλευτών του Ποταμιού, έλεγαν συχνά ότι προβληματίζονται αν πρέπει να εγκαταλείψουν το Ποτάμι και να ενταχθούν στους σχεδιασμούς της Ν.Δ., όπως τους το ζητούν πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης - ανέφεραν και συγκεκριμένα ονόματα”. Κλήθηκαν από το Π.Σ. (17 Ιανουαρίου) να ξεκαθαρίσουν τι θα κάνουν και δήλωσαν έντονα ότι δεν φεύγουν, “αποκαλώντας μάλιστα γελοίους αυτούς που θέτουν τέτοια ζητήματα”. Ξεκαθάρισαν ότι “η απόφασή τους δεν θα αλλάξει ό,τι και να ψηφίσουν οι υπόλοιποι βουλευτές του Ποταμιού στη Συμφωνία των Πρεσπών”. “Το σαββατοκύριακο οι δύο αυτοί άνθρωποι επανέρχονται στα σενάρια των συνομιλιών με στελέχη της Ν.Δ. -κάνοντας λόγο για επίμονα τηλεφωνήματα του αντιπροέδρου της Ν.Δ. κ. Γεωργιάδη- και τη Δευτέρα (21 Ιανουαρίου) φεύγουν από το Ποτάμι. Λίγες ώρες μετά, οι δύο αντιπρόεδροι της Ν.Δ. -ο κ. Γεωργιάδης, αλλά και ο κ. Χατζηδάκης- δηλώνουν ότι οι πόρτες της Ν.Δ. είναι ανοιχτές για τους κυρίους Αμυρά και Ψαριανό”.

Όταν ο Γρ. Ψαριανός “διέψευδε” τον ΣΚΑΪ...

Μετά το ηχητικό που αφορούσε στις διαβεβαιώσεις Αμυρά ότι δεν θα εγκατέλειπε το Ποτάμι ("όποιος λέει και πιστεύει ότι ο Αμυράς και ο Ψαριανός θα φύγουν και θα διαλύσουν το Ποτάμι είναι -σας το λέω ξεκάθαρα- ένας γελοίος και μισός”), η Σεβαστουπόλεως εμμέσως “έβγαλε στη σέντρα” τον Γρ. Ψαριανό. Το ηχητικό απόσπασμα από την ίδια συνεδρίαση του Π.Σ. έδωσε στη δημοσιότητα πάλι μέσω Twitter το μέλος του Οργάνου, Φ. Λεομπίλλα. Επισημαίνεται ότι στις συνεδριάσεις του Ποταμιού κρατούν ηχογραφημένα πρακτικά.

“Δεν θέλω να εκβιάσω κανέναν. Ούτε πουθενά είπα τη μαλακία που λέει ο ΣΚΑΪ από το μεσημέρι ότι είπε ο Ψαριανός ότι αν ψηφίσει το Ποτάμι τη συμφωνία εγώ αποχωρώ από το Ποτάμι. Δηλαδή ότι είμαι ο 5ος και εκβιάζω, ας πούμε, τον καραγκιόζη ότι, αν ψηφίσεις, θα σου διαλύσω το κόμμα. Αυτά δεν υπάρχουν, δεν κάνω τέτοια”. Αυτά ανέφερε ο Γρ. Ψαριανός στην καθοριστική συνεδρίαση τέσσερις ημέρες πριν την αποχώρησή του.

“Καλοφόρετοι και οι δύο εκεί στη Ν.Δ.! Να τους χαίρεστε!”

Στη σχετική ανάρτησή της, η Φ. Λεομπίλλα επέκρινε σε έντονο ύφος τον βουλευτή: “Όχι, Γρηγόρη μου... Εσύ δεν κάνεις τέτοια, κάνεις χειρότερα… Και εκβίασες, και καραγκιοζάκος αποδείχτηκες, και κατάφερες τη διάλυση της Κ.Ο. του Ποταμιού σε αγαστή συνεργασία με τον Αμυρά κατ’ εντολήν της Πειραιώς. Καλοφόρετοι και οι δύο εκεί στη Ν.Δ.! να τους χαίρεστε!”.

Ο Γρ. Ψαριανός μίλησε (Action24) για απαράδεκτη ενέργεια να κυκλοφορήσουν ηχογραφημένα αποσπάσματα από την κλειστή σύσκεψη. Ωστόσο, για ακόμη μια φορά δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις, αλλά κατέφυγε σε ένα επιχείρημα που στερείται νοήματος, λέγοντας ότι δεν έφυγε από το Ποτάμι, αλλά ότι κατέστη ανεξάρτητος ούτως ή άλλως, αφού η αποχώρηση του Γ. Αμυρά που είχε προηγηθεί είχε καταργήσει την Κ.Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL