Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
"Νέα αρχή" αναζητά η εκτός ΚΙΝ.ΑΛΛ. Κεντροαριστερά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Νέα αρχή" αναζητά η εκτός ΚΙΝ.ΑΛΛ. Κεντροαριστερά

Κινητικότητα παρουσιάζεται στον χώρο της Κεντροαριστεράς και της ανανεωτικής Αριστεράς στον απόηχο της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών και των νέων δεδομένων που διαμορφώνονται στο πολιτικό σκηνικό.

Την Κυριακή το πρωί, στο ξενοδοχείο "Στάνλευ", στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιείται μια πρώτη ανοικτή συνάντηση - συζήτηση με πρωτοβουλία 36 πολιτών που ανήκουν στον χώρο από τη ΔΗΜ.ΑΡ. τους "Μεταρρυθμιστές" της Αριστεράς και τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, “στελέχη της δημοκρατικής μεταρρυθμιστικής εκσυγχρονιστικής Αριστεράς και μέλη της κοινωνίας των πολιτών”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα παρευρεθούν ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος (καθώς επίσης και μέλη της Κ.Ε., της Ε.Ε. και άλλα στελέχη του κόμματος που δεν εγκαταλείπουν για το ΚΙΝ.ΑΛΛ., όπως οι Δ. Χατζησωκράτης, Ν. Τσούκαλης, Θ. Ψύρρας κ.α.) και ο επικεφαλής των "Μεταρρυθμιστών" Σπύρος Λυκούδης. Ανάμεσα σε όσους υπογράφουν το κείμενο υπό τον τίτλο “Νέα Αρχή” και καλούν στην ανοιχτή συνάντηση είναι 7 μέλη της ΔΗΜ.ΑΡ. (Κ. Αυγερόπουλος, Φ. Λαμπρινίδης, Β. Τραϊφόρος, Γρ. Κυριακού, Π. Κασαπίδης, Ν. Γαλανοπούλου, Δ. Καδόγλου).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση πραγματοποιείται την ίδια ημέρα που συγκαλείται η Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Με αυτόν τον τρόπο αντικειμενικά θα ξεκαθαρίσει στην πράξη η εσωκομματική κατάσταση στη ΔΗΜ.ΑΡ., δεδομένου ότι τα 19 στελέχη της μειοψηφίας του κόμματος που έχουν ταχθεί υπέρ της παραμονής στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. (όπως μεταξύ άλλων ο Θ. Μαργαρίτης κ.ά.) θα επιλέξουν εάν θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση “για μια νέα αρχή” ή θα επισφραγίσουν την αποχώρησή τους από τη ΔΗΜ.ΑΡ. δηλώνοντας “παρών” στην Κ.Ε. του κόμματος της Φ. Γεννηματά.

Στην εκδήλωση “θα συζητηθεί το πολιτικό πλαίσιο που οδήγησε στην έκφραση της πρωτοβουλίας και η στρατηγική και τα επόμενα βήματα του εγχειρήματος”.

“Θεωρούμε απαραίτητο σήμερα”, αναφέρουν στο κείμενό τους οι διοργανωτές, “να αρχίσει ένας διάλογος όσων επιμένουν να πιστεύουν πως υπάρχει ανάγκη για τη συγκρότηση του χώρου της σύγχρονης ευρωπαϊκής Αριστεράς στον τόπο μας, ένας διάλογος που πρέπει να περιλαμβάνει και δυνάμεις που έχουν αποστασιοποιηθεί από τα υπάρχοντα κόμματα, κινήσεις που δραστηριοποιούνται στην κοινωνία των πολιτών και όποιον πολίτη αισθάνεται ότι τον αφορά αυτή η πρωτοβουλία”.

Το κείμενο πρωτοβουλίας υπογράφουν οι: Αναγνωστόπουλος Δημήτρης, Ανανιάδης Νότης, Αργυράκη Νάνσυ, Αυγερόπουλος Κώστας, Βακαλόπουλος Μπάμπης, Βαρελάς Δημήτρης, Γαλανοπούλου Νόρα, Γιάνναρος Ανδρέας, Γκόγκος Θοδωρής, Δαρλάσης Γιάννης, Ζαράνης Ηλίας, Ζωιόπουλος Γιάννης, Καδόγλου Δήμητρα, Καλλίνης Γιώργος, Κανελλοπούλου Γωγώ, Καράπαυλος Κώστας, Κασαπίδης Παναγιώτης, Καραγιάννης Αλέξανδρος, Κεχαγιόγλου Ελένη, Κυριακού Γρηγόρης, Κωτσόβολος Γιώργος, Λαμπρινίδης Φώτης, Μαχιάς Θανάσης, Μπράμος Γιώργος, Παπαδήμας Παναγιώτης, Περδικάρης Γιάννης, Πολυβίου Μίλτος, Πεπόνης Χάρης, Ραπτοπούλου Κατερίνα, Ρολόγης Βαγγέλης, Σκιαδάς Αδάμ, Τραϊφόρος Βασίλης, Τσακνιάς Γιώργος, Τσουρινάκης Αλέκος, Χοχλακάκης Γιάννης, Χουλιάρας Βασίλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL