Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Μαίνεται η αντιπαράθεση Θεοδωράκη με αυτούς που... σκότωσαν το Ποτάμι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μαίνεται η αντιπαράθεση Θεοδωράκη με αυτούς που... σκότωσαν το Ποτάμι

Μαίνεται η αντιπαράθεση του Στ. Θεοδωράκη με τους αποχωρήσαντες από το Ποτάμι, την ίδια ώρα που ο επικεφαλής του κόμματος δέχεται επιθέσεις και από ΜΜΕ που στηρίζουν την αξιωματική αντιπολίτευση και επιχειρούν να υποβαθμίσουν τη διαφοροποίησή του υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών καταλογίζοντάς του δήθεν συναλλαγή με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η τοποθέτησή του ότι το Ποτάμι σκότωσαν εκείνοι που έφυγαν από την Κ.Ο. κατ’ εντολή της Ν.Δ., αναφερόμενους στους Γρ. Ψαριανό και Γ. Αμυρά, προκάλεσε την επιθετική, πλην αμήχανη αντίδραση του Γρ. Ψαριανού. Ο βουλευτής -που μαζί με τον Γ. Αμυρά, παρά τις διαβεβαιώσεις τους ότι δεν θα έφευγαν, ανεξαρτητοποιήθηκαν και έτσι διαλύθηκε η Κ.Ο. του Ποταμιού - άφησε χθες υπαινιγμούς (ΣΚΑΪ) για συναλλαγή του Στ. Θεοδωράκη με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι “οι Πρέσπες ήταν και στήριξη στην κυβέρνηση Τσίπρα, ήταν το ρεπό του Καμμένου”.

Ο Γρ. Ψαριανός δεν απάντησε ποτέ στην πρόκληση Θεοδωράκη

Ενώ ήδη ο Στ. Θεοδωράκης είχε πει από τη Δευτέρα ότι ο ίδιος μπορεί να δηλώσει ευθέως πως δεν θα βρει στέγη σε κανένα άλλο κόμμα εκτός Ποταμιού και αναρωτήθηκε αν μπορούν οι Ψαριανός - Αμυράς να πουν ότι δεν θα είναι υποψήφιοι με τη Ν.Δ., ο Γρ. Ψαριανός όχι μόνο δεν απάντησε, αλλά έθεσε στον επικεφαλής του Ποταμιού το ερώτημα που ήδη εκείνος είχε απαντήσει: “Ο Σταύρος Θεοδωράκης μπορεί να διαβεβαιώσει ότι δεν έχει κάνει συμφωνία με μερικούς μερικούς; Εδώ είμαστε και θα το δούμε”. Με ακόμα ένα αδύναμο επιχείρημα δεν κατάφερε να καταρρίψει τις κατηγορίες Θεοδωράκη ότι ο Γρ. Ψαριανός έφυγε κατ’ εντολή της Ν.Δ.. “Όταν ο Σταύρος λέει 'μου σκότωσαν το κόμμα με εντολή άλλων', καλό είναι να μας πει το δικό του σχέδιο. Δεν καταλαβαίνω γιατί διέγραψε τον Δανέλλη ενώ μαζί θα προχωρήσουν” είπε.

Προκειμένου να υπερασπιστεί εαυτόν από τις κατηγορίες για διάλυση της Κ.Ο., ανέφερε: “Τώρα το θυμήθηκε ότι διαλύθηκε το Ποτάμι; Που είχαμε 7% και τώρα έχουμε άσο μπαστούνι; Γιατί έφυγαν άνθρωποι λαμπεροί από το Ποτάμι; Ξεκίνησε με 17 βουλευτές, έβγαλε 11 τη δεύτερη φορά, έμεινε με 2 και τώρα τους φταίει ο τελευταίος”.

Σεβαστουπόλεως: “Η ανάλυση Πρετεντέρη, απόδειξη ότι μας ψεκάζουν”

Το Ποτάμι απάντησε με άκρως σκωπτικό σχόλιο σε χθεσινή αρθρογραφία του Γ. Πρετεντέρη, ο οποίος παρουσίαζε το ίδιο επιχείρημα περί συνδιαλλαγής, με το σκεπτικό ότι η ψήφος του Ποταμιού στη Συμφωνία ήταν σχεδιασμένη μαζί με τον πρωθυπουργό και τον Ζάεφ πριν ακόμα αποχωρήσει το Ποτάμι από το ΚΙΝ.ΑΛΛ.... “Η βαθυστόχαστη, επαναλαμβανόμενη εδώ και εβδομάδες ανάλυση του κ. Πρετεντέρη είναι άλλη μια απόδειξη -σχεδόν αδιάσειστη- ότι μας ψεκάζουν” σχολίασε το Γραφείο Τύπου του Ποταμιού.

Σπ. Λυκούδης: Η Ν.Δ. συμμετείχε σε έναν απίστευτο εθνικιστικό παροξυσμό

Ο βουλευτής του Ποταμιού Σπ. Λυκούδης κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι συμμετείχε σε “έναν απίστευτο εθνικιστικό παροξυσμό”, σε τέτοιο βαθμό ώστε εάν ο πολιτικός σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να επιφέρει ρήγμα στη Ν.Δ. με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αυτό δεν κατέστη δυνατό γιατί “αυτή την πλευρά την απορρόφησε η Ν.Δ. έξω από τις αρχές που μέχρι εκείνη την ώρα είχε διαμορφώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης”. Η Ν.Δ. είπε “κρατήθηκε ενωμένη, δεν διασπάστηκε, δημιούργησε τις προϋποθέσεις της άμυνάς της, αλλά λειτούργησε εξαιρετικά αρνητικά στην κοινωνία με τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα”. Για το Ποτάμι, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και τη ΔΗΜ.ΑΡ. ανέφερε ότι “καμία Συνθήκη Πρεσπών δεν θα τα διέλυε εάν δεν είχαν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις της διάλυσής τους εσωτερικά”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL