Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Απάντηση Αποστολάκη σε ερώτηση Ν.Δ.: Κανένα υπηρεσιακό κενό, καμία οικονομική επιβάρυνση

Από τις πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών στην τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Εθν. Άμυνας

«Σε καμιά περίπτωση δεν υπήρχε υπηρεσιακό κενό, οι πτήσεις των αεροσκαφών πάνω από τον χώρο της τελετής έγιναν σε συνεκμετάλλευση με την καθημερινή και επιχειρησιακή τους δραστηριότητα, χωρίς να υπάρξει επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού» τόνισε ο υπουργός Εθν. Άμυνας Βαγγέλης Αποστολάκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Δημήτρη Σταμάτη για τις πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Εθν. Άμυνας. Σημείωσε δε ότι η σύντομη πτήση των αεροσκαφών πραγματοποιήθηκε «στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας».

Ο Β. Αποστολάκης υπογράμμισε ότι οι πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών κατά τη διάρκεια τελετών και εορτών είναι μια συνηθισμένη πρακτική που θα συνεχιστεί, ενώ δεν αποκάλυψε στη Βουλή το κόστος της επίμαχης πτήσης, καθώς είναι απόρρητο. Επανέλαβε όμως ότι δεν επιβαρύνθηκε ο προϋπολογισμός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, καθώς οι πτήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο προγραμματισμένης δραστηριότητας.

Επιπλέον απέρριψε τα σχόλια του Δ. Σταμάτη για εικόνες που θυμίζουν... Σαουδική Αραβία σημειώνοντας ότι πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών σε τελετές πραγματοποιούνται και σε ευρωπαϊκές χώρες. Όσον αφορά τις πτήσεις του πρώην υπουργού Εθν. Άμυνας Πάνου Καμμένου με στρατιωτικά ελικόπτερα, παρέπεμψε σε απαντήσεις που έχει δώσει κατά το παρελθόν ο ίδιος ο Π. Καμμένος. Πάντως, διευκρίνισε ότι ο Π. Καμμένος μπορεί να είναι συγκυβερνήτης σε πτήσεις ελικοπτέρων, καθώς έχει δίπλωμα πιλότου ελικοπτέρου.

Ο Β. Αποστολάκης επανέλαβε ότι «οποιοσδήποτε θελήσει να αμφισβητήσει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας θα λάβει άμεση και συντριπτική απάντηση», ενώ επανέλαβε την έκκλησή του προς τις πολιτικές δυνάμεις για ενότητα και συνεννόηση στα ζητήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

ΑΜΚΑ μόνο για Έλληνες

Δεν είχαν πει φυσικά πριν τις εκλογές ότι θα καταργήσουν τον ΑΜΚΑ για τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο. Πρώτον, για να μην αποξενωθούν από μια ομάδα φιλελεύθερων ψηφοφόρων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο