Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.8°C24.7°C
4 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.8°C20.5°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.9°C18.3°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.1°C21.9°C
3 BF 35%
Το ΠΑΣΟΚ αμφισβητεί την απόφαση αποχώρησης της Ε.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το ΠΑΣΟΚ αμφισβητεί την απόφαση αποχώρησης της Ε.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ.

Συνεχίζονται -με τη «βοήθεια» της Χαρ. Τρικούπη- οι αναταράξεις στο εσωτερικό της ΔΗΜ.ΑΡ. καθώς στελέχη προκρίνουν την παραμονή τους στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. παρά την απόφαση που έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος από τη Δευτέρα για αποχώρηση από τον ομόσπονδο φορέα.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιμένουν να ασκούν πίεση προκειμένου να διασπάσουν το κόμμα του Θ. Θεοχαρόπουλου και να μετριάσουν με αυτόν τον τρόπο τη νέα διάσπαση που υπέστη το ΚΙΝ.ΑΛΛ. Σε αυτό το πλαίσιο επιχειρούν να υποβαθμίσουν την απόφαση της ΔΗΜ.ΑΡ. Τακτική που προκαλεί την έντονη αντίδραση της Αγ. Κωνσταντίνου.

Χτες, ο Κ. Σκανδαλίδης είπε (ρ/σ Πρακτορείο) ότι «διαζύγιο με τη Δημοκρατική Αριστερά δεν υπάρχει» και πως «το ότι πήρε ένα όργανο της ΔΗΜ.ΑΡ. μία απόφαση, εντάξει, όμως, σχεδόν τα περισσότερα στελέχη της έχουν παραμείνει στον χώρο μας». Πρόσθεσε ότι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. «δεν είναι άθροισμα στελεχών κορυφής, έχει 212.000 ιδρυτές, έχει μια λαϊκή βάση τεράστια που το στήριξε και με αυτήν θα προχωρήσουμε». Με αφορμή τις συνεχιζόμενες δηλώσεις στελεχών του ΚΙΝ.ΑΛΛ. πηγές της ΔΗΜ.ΑΡ. μιλούν για «παλαιοκομματικές πρακτικές που μέχρι πρότινος τις στηλίτευαν και τώρα τις χρησιμοποιούν χωρίς να σέβονται αποφάσεις οργάνων».

Αναφορικά με την πρόσφατη ανακοίνωση 19 στελεχών της ΔΗΜ.ΑΡ. (οι 13 είναι μέλη της Κ.Ε.) που επιθυμούν παραμονή στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. και ζητούν το θέμα της αποχώρησης να αποφασιστεί από την Κεντρική Επιτροπή, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι αν κάποιοι θέλουν να παραμείνουν στο ΚΙΝ.ΑΛΛ., ας το κάνουν. Προαναγγέλλουν δε ότι σύντομα θα συνεδριάσει η Κ.Ε., όχι όμως για να συζητηθεί η απόφαση της αποχώρησης, η οποία είναι ειλημμένη και οριστική.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο γραμματέας της Κ.Ε., Στέργιος Καλπάκης, με επιστολή του ζήτησε από τα στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ. που έχουν αναλάβει θέσεις εντός του ΚΙΝ.ΑΛΛ., να αποχωρήσουν, δεδομένης της κεντρικής απόφασης που έλαβε η Ε.Ε. για αποχώρηση από το ΚΙΝ.ΑΛΛ., με το σκεπτικό ότι η διαγραφή του Θ. Θεοχαρόπουλου ισοδυναμεί με διαγραφή της ΔΗΜ.ΑΡ. «Η παρουσία σας πλέον στα όργανα, κεντρικά, περιφερειακά και τοπικά, τους τομείς πολιτικής και τις επιτροπές του Κινήματος Αλλαγής δεν έχει πολιτικό νόημα. Παρακαλώ για τις περαιτέρω ενέργειές σας», καταλήγει η επιστολή του γραμματέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL