Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
"Χωρίς δεύτερες σκέψεις για το συμφέρον της πατρίδας"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Χωρίς δεύτερες σκέψεις για το συμφέρον της πατρίδας"

Τις πραγματικές “ίσες αποστάσεις” μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ που... αναζητά ανεπιτυχώς η Φ. Γεννηματά, γέρνοντας προς τον Κυρ. Μητσοτάκη, επέδειξε με την ομιλία του, αλλά κυρίως με τη στάση του υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, ο Στ. Θεοδωράκης.

Προανήγγειλε ότι την επόμενη εβδομάδα θα απαντήσει στο ερώτημα των ψηφοφόρων του Ποταμιού: “Ποιος σκότωσε την Κ.Ο. του Ποταμιού, ποιος προσπάθησε να μας φιμώσει”, ενώ άσκησε κριτική ιδιαίτερα προς τη Ν.Δ., προς την οποία άλλωστε κατευθύνονται οι Αμυράς - Ψαριανός. “Το Ποτάμι αυτόν τον άνισο πόλεμο δεν θα τον χάσει. Μπορεί να έχασε την Κ.Ο. του, αλλά δεν θα χάσει την πυξίδα του” τόνισε.

Αφού επιχειρηματολόγησε εκτενώς, ιδιαίτερα για τη στρατηγική διάσταση της συμφωνίας για την Ελλάδα, ο Στ. Θεοδωράκης απάντησε στην αξιωματική αντιπολίτευση: “Δεν θα υπάρξει άλλη, βελτιωμένη συμφωνία, κύριοι της Ν.Δ.”. Τους κατηγόρησε για εξαλοσσύνες, στήριξη των συλλαλητηρίων και μισές κουβέντες περί προδοσίας. Καταλόγισε στον Κυρ. Μητσοτάκη ότι προσφέρει στους ψηφοφόρους τους την “ψευδαίσθηση του απόλυτου”, ενώ ο ηγέτης πρέπει να τους πει ότι χρειάζονται συμβιβασμοί. “Αυτό είναι το Ποτάμι και, επειδή δεν χάνει την πυξίδα του, αποφασίζουμε χωρίς δεύτερες σκέψεις για το συμφέρον της πατρίδας και μόνο”.

Να μιλήσει ο Σημίτης

Παράλληλα, κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα για συνύπαρξη “με τους ακροδεξιούς εθνικιστές και σήμερα παριστάνετε τους αμόλυντους προοδευτικούς”. Όμως, υπογράμμισε ότι “αλίμονο αν οι θέσεις μας στα εθνικά μεταβάλλονται ανάλογα με τις τυχοδιωκτικές πολιτικές των αντιπάλων μας”. Χαρακτήρισε προσβλητική για τους εκσυγχρονιστές και τους μεταρρυθμιστές τη στάση του ΠΑΣΟΚ, ενώ ζήτησε να πάρει ξεκάθαρη θέση ο Κ. Σημίτης, ακόμα και την ύστατη στιγμή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL