Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
Η Χαριλάου Τρικούπη προσπαθεί να διαλύσει τη ΔΗΜ.ΑΡ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Χαριλάου Τρικούπη προσπαθεί να διαλύσει τη ΔΗΜ.ΑΡ.

Σε μια εργώδη προσπάθεια να υποβαθμίσει τον αντίκτυπο της νέας διάσπασης του ΚΙΝ.ΑΛΛ. από τη διαγραφή του Θ. Θεοχαρόπουλου και την αποχώρηση του κόμματός του, η Χαριλάου Τρικούπη δεν “αναγνωρίζει” την απόφαση που έλαβε η Ε.Ε. της ΔΗΜΑΡ για οριστικό διαζύγιο.

Επιχειρεί διεμβολισμό του κόμματος Θεοχαρόπουλου με αιχμή το συνέδριο που ανακοίνωσε η Φ. Γεννηματά, στοχεύοντας να προσελκύσει τους διαφωνούντες της ΔΗΜ.ΑΡ., που ψήφισαν για αποχή στη συμφωνία των Πρεσπών και παραμονή στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. Παρότι τον Θ. Θεοχαρόπουλο στηρίζει η πλειοψηφία της Κ.Ε. και της Ε.Ε. -όπως άλλωστε καταγράφηκε στις δύο επίμαχες ψηφοφορίες-, ο Στ. Μαλέλης με 18 μέλη της ΔΗΜ.ΑΡ., που επιθυμούν να συνεχιστεί η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσαν ότι δεν τους καλύπτει η απόφαση για αποχώρηση και ζητούν συνεδρίαση της Κ.Ε. Πρόκειται για τους Θ. Μαργαρίτη, Γ. Αμοιρίδη, Τ. Δαρσινό, Γ. Ευδοκιμίδη, Γ. Καραντεμοίρη, Χρ. Μέγα, Κ. Μοχιανάκη, Γ. Μπουλμπασάκο, Ευγ. Μπούρνοβα, Ισ. Μώρου, Θ. Ντέλκο, Έ. Παγκάλου, Κ. Πανδή, Χρ. Πολύμερο, Π. Σαμπατακάκη, Γ. Σιακαντάρη, Δ. Στάμου. Με αυτόν τον τρόπο φαίνεται να προετοιμάζουν την αποχώρηση τους από τη ΔΗΜ.ΑΡ.

“Τρέχουν ακόμη οι εξελίξεις στη ΔΗΜ.ΑΡ.", δήλωσε (ρ/σ news247) ο Στ. Μαλέλης και σε μια άγαρμπη προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις είπε ότι "υπάρχουν και προσχωρήσεις στο ΚΙΝ.ΑΛΛ.”, φέρνοντας ως παράδειγμα τον Γ. Καμίνη και το ΚΗΔΙΣΟ του Γ. Παπανδρέου... Ανακοινώνοντας μάλιστα ότι θα στήριζαν πρόταση μομφής από τη Ν.Δ., σχολίασε ότι “κακώς γίνεται κριτική στη Γεννηματά για στροφή προς τα δεξιά”. Ο Χρ. Πρωτόπαπας δήλωσε ότι "η πλειοψηφία των εκλεγμένων στην Κ.Ε. του ΚΙΝ.ΑΛΛ. από τη ΔΗΜ.ΑΡ. θα παραμείνουν” και πως “ο κ. Θεοχαρόπουλος φαίνεται ότι εκφράζει λιγότερους από τους μισούς”.

Βασική κατηγορία με την οποία η Χαριλάου Τρικούπη προσπαθεί να πλήξει το βάρος της απόφασης Θεοχαρόπουλου - ΔΗΜ.ΑΡ., είναι αυτή περί “συναλλαγής” με τον ΣΥΡΙΖΑ. “Όσοι αναφέρονται σε παζάρια κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια”, “μη μπορώντας να χωνέψουν την απόφαση της ΔΗΜ.ΑΡ. να μείνει σταθερή στη θέση της για ένα εθνικό θέμα αρχών, την ανάγκη επίλυσης του 'Μακεδονικού'” υπογράμμισε η ΔΗΜ.ΑΡ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL