Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
"Δεν επιτρέπουμε στους προδότες της δημοκρατίας και του έθνους να υπερασπίζονται το Σύνταγμα" (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Δεν επιτρέπουμε στους προδότες της δημοκρατίας και του έθνους να υπερασπίζονται το Σύνταγμα" (Video)

Μετά από δίωρη συζήτηση απορρίφθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής όλες οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας και τα παρεμπίπτοντα ζητήματα που έθεσε η αντιπολίτευση για την συμφωνία των Πρεσπών.https://www.youtube.com/embed/x66K2boh4To

Ωστόσο αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν η κοινή στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια απέναντι στην ένσταση αντισυνταγματικότητας που είχε καταθέσει η Χρυσή Αυγή.

«Από την πλευρά της ΝΔ αρνούμαι να τοποθετηθώ στην ένσταση της Χρυσής Αυγής, αρνούμαι να τοποθετηθώ, επί ενστάσεως κόμματος του οποίου οι ιδεολογικοί πρόγονοι παρέδωσαν την Μακεδονία στους Βούλγαρους, αρνούμαι να αποδεχθώ κόμμα το οποίο έχει ως σύμβολό του τον ναζιστικό σταυρό» υπογράμμισε ο Ν. Δένδιας.

Αμέσως ο Σταύρος Κοντονής τόνισε: «ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος λέω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται απολύτως με την θέση του εκπροσώπου της ΝΔ και αυτό είναι ένα μήνυμα ενότητας και δημοκρατίας προς τον ελληνικό λαό απέναντι στους νεοναζί. Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα θα μείνουν ως μαύρη σελίδα στην σελίδα του ελληνικού κοινοβουλίου. Οι προδότες της δημοκρατίας και του έθνους μιλούν για το έθνος και την Δημοκρατία. Δεν τους επιτρέπουμε να υπερασπίζονται το Σύνταγμα. Αυτό το υπερασπίζονται οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου».

Συντάκτης: Η ΑΥΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL