Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.1°C18.0°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.4°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.1°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 81%
"Εθνικιστικό αμόκ σε σκηνοθεσία Ν.Δ."
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Εθνικιστικό αμόκ σε σκηνοθεσία Ν.Δ."

Την ώρα που ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Χατζηδάκης καλούσε τους Γ. Αμυρά και Γρ. Ψαριανό να προσχωρήσουν στο κόμμα, λέγοντας ότι οι πόρτες είναι ανοιχτές, ο Στ. Θεοδωράκης έδειχνε ότι οι πολιτικές σχέσεις με τη Ν.Δ. έχουν διαρραγεί, με τον ίδιο να μιλά για πίεση που υπέστη το Ποτάμι για να διαλυθεί η Κ.Ο. του, αλλά και τη Σεβαστουπόλεως να υπονοεί ότι η ανεξαρτητοποίηση των δύο τέως βουλευτών τους ήταν προμελετημένη και δεν έγινε ερήμην των σχεδιασμών Μητσοτάκη.

Έτσι, από την εκδήλωση του Ποταμιού την Πέμπτη το βράδυ, ο Στ. Θεοδωράκης έδειξε στην κατεύθυνση της αυτόνομης πορείας, ασκώντας κριτική και στη Ν.Δ., πέρα από την κυβέρνηση. “Κάποιοι δεν θέλουν να ακούν σε αυτή τη χώρα. Το έχουμε ζήσει έντονα και το 2014, στο αντιμνημονιακό αμόκ. Τότε, σκηνοθέτης ήταν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ” είπε, για να προσθέσει ότι "το ζούμε σήμερα με αυτό το εθνικιστικό αμόκ, σε σκηνοθεσία αυτή τη φορά της Ν.Δ.”. Δήλωσε ευθέως ότι “όταν δεν θες να ακούς, σιγά-σιγά δεν θέλεις και οι άλλοι να μιλάνε και φτάνεις μέχρι το σημείο να πιέζεις για να διαλυθεί μια Κοινοβουλευτική Ομάδα”.

Χθες, ο Γ. Μαυρωτάς, αφού επέκρινε τον Σπ. Δανέλλη, έσπευσε να σημειώσει (ρ/σ Alpha) ότι, “από την άλλη, ήταν αιφνιδιαστική η κίνηση του Γ. Αμυρά που ανεξαρτητοποιήθηκε χθες γιατί την Πέμπτη στο Πολιτικό Συμβούλιο λέγαμε όλοι ότι συνεχίζουμε ενωμένοι”. “Δεν θέλω να πιστέψω ότι ήταν μια παρακινούμενη κίνηση προκειμένου το Ποτάμι να μην έχει εκπροσώπους στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας” σχολίασε αφήνοντας σαφείς αιχμές.

“Εγώ σ’ αυτή την υπόθεση δεν ήθελα να συμβιβαστώ” είπε (ΑΝΤ1) ο επικεφαλής του Ποταμιού μιλώντας για τη διάλυση του Ποταμιού. Πρόσθεσε ότι, αν και είχε εύκολες λύσεις, να προσδεθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη Ν.Δ., “επέλεξα τον δύσκολο δρόμο, γιατί το συμφέρον της χώρας θέλει να λύσουμε το πρόβλημα”. Διευκρίνισε ότι θα στηρίξει ενδεχόμενη πρόταση μομφής της Ν.Δ. και ότι “η συμφωνία και οι τροποποιήσεις στο σύνταγμα μας εξασφαλίζουν ότι σταματά ο σφετερισμός της Ιστορίας”, ενώ κατηγόρησε τη Φ. Γεννηματά πως “νόμιζε ότι θα συνυπογράφουμε ό,τι λέει”.

Την Παρασκευή συνεδριάζει το διευρυμένο Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού σε μια πρώτη συζήτηση για το πώς προχωρά υπό τα νέα δεδομένα. Ο Στ. Θεοδωράκης ανακοίνωσε πως, παρότι η επόμενη μέρα είναι δύσκολη, “θα πάμε στις εκλογές και τις ευρωεκλογές αυτόνομα”. Παράλληλα, στελέχη της Σεβαστουπόλεως απέρριπταν σενάρια συνεργασίας με τη ΔΗΜ.ΑΡ., ενώ άλλωστε και ο Θ. Θεοχαρόπουλος δήλωσε ότι δεν έχει τέτοιο θέμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL