Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Κ. Παπαϊωάννου: Σε πανικό η Χρυσή Αυγή ενόψει της ετυμηγορίας του δικαστηρίου (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Παπαϊωάννου: Σε πανικό η Χρυσή Αυγή ενόψει της ετυμηγορίας του δικαστηρίου (Video)

Προαναγγελθέντα χαρακτήρισε τα επεισόδια στο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών ο πρώην γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, Κωστής Παπαϊωάννου, επισημαίνοντας ότι η Χρυσή Αυγή παραβίασε βιαίως το δικαίωμα στο συνέρχεσαι.

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, οι χρυσαυγίτες ήθελαν να δείξουν ότι ηγεμονεύουν σε αυτόν το χώρο, θυμίζοντας τη στάση που είχαν και στο Μελιγαλά, όταν απαίτησαν να μην υπάρχει άλλος δεξιός. Ο Κ. Παπαϊωάννου κάλεσε την αντιπολίτευση αλλά και τους απλούς πολίτες να καταδικάσουν τις συγκεκριμένες πρακτικές, καθώς, όπως είπε, «υπάρχει ευθύνη όχι μόνο για το τι λέμε αλλά και για τι κάνουν οι άνθρωποι δίπλα μας, Αν στη δικιά μου φωνή ξεπλένεται ένας υπόδικος νεοναζί, έχω ευθύνη».

https://www.youtube.com/embed/KLsiN4UUXjM

Συνεχίζοντας, χαρακτήρισε το «Μακεδονικό» ως «ένα μεγάλο πλυντήριο όπου ξεπλένονται από ανομήματα διάφοροι, με κορυφαίους τους υπόδικους χρυσαυγίτες. Πρόκειται για μία μεγάλη πολιτική και οικονομική επιχείρηση, μία πολιτική μπίζνα και πάνω σε αυτήν έχουν στηθεί πολιτικές, εκκλησιαστικές και δημοσιογραφικές καριέρες» σημείωσε και αναφέρθηκε στην ανάγκη την Παρασκευή, την επομένη της ψηφοφορίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η χώρα να μην βγει ανεπανόρθωτα τραυματισμένη.

Σχετικά με τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο πρώην γ.γ. Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων σημείωσε ότι εδώ και δύο χρόνια προχωράει με πιο ταχείς ρυθμούς, παρά την συστηματική προσπάθεια των χρυσαυγιτών να κωλυσιεργήσουν τη διαδικασία.  «Ο Γ. Λαγός ζήτησε να διαβαστούν 2.500 κοινοβουλευτικές ερωτήσεις. Δείχνει το πώς εγκλωβίστηκε η Χρυσή Αυγή, οι κινήσεις της δείχνουν πανικό ενόψει της ετυμηγορίας, κυρίως για το ερώτημα της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης» επισήμανε και εξέφρασε την ελπίδα του ότι η απόφαση θα βγει τέλος του 2019 ή αρχές του 2020.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL