Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.9°C23.4°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.3°C19.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C15.5°C
5 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C24.4°C
2 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.9°C
0 BF 77%
Ο Π. Καμμένος θέλει να φτιάξει... "πατριωτικό" μέτωπο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Π. Καμμένος θέλει να φτιάξει... "πατριωτικό" μέτωπο

Υψηλούς τόνους στο ζήτημα του "Μακεδονικού" επιλέγει ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. Πάνος Καμμένος επιδιώκοντας να εκμεταλλευτεί το κλίμα που έχει διαμορφωθεί από το συλλαλητήριο των «μακεδονομάχων», την ώρα που αρχίζει σταδιακά να μην εξαιρεί από την κριτική του και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα, επισημαίνει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με πολλά στελέχη της Ν.Δ. που έχουν διαφοροποιηθεί από τις επιλογές του κόμματος, αλλά και με άλλα κόμματα που τοποθετούνται εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών προκειμένου να δημιουργηθεί μέτωπο ενόψει των εκλογών.

Ο Π. Καμμένος επέλεξε να είναι ο ίδιος μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής που συζητά την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών ως εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ. για να «πάρει» πάνω του το ζήτημα, όπως φάνηκε κι από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην ένταση που επικράτησε για το διαδικαστικό. Ο Π. Καμμένος χαιρέτησε το συλλαλητήριο της Κυριακής, υιοθετώντας και τους ισχυρισμούς για κατευθυνόμενα επεισόδια που επιχείρησαν να το «σπάσουν».

«Εάν τους κρατήσει, δεν περνάει νομοσχέδιο»

Ο Π. Καμμένος υποστήριξε ότι ο Αλ. Τσίπρας αναίρεσε «με μη έντιμο τρόπο» τη συνεργασία τους για να περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ ισχυρίστηκε ότι «τα ίδια που έκαναν στο Ποτάμι πήγαν να κάνουν και σε εμένα. Αν ο κ. Φωκάς δεν ερχόταν μαζί μου, δεν θα είχα Κοινοβουλευτική Ομάδα». Μάλιστα, ο Π. Καμμένος προειδοποίησε ότι για σκλήρυνση της στάσης του έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αν ο Αλ. Τσίπρας διατηρήσει στην κυβέρνηση πρώην στελέχη των ΑΝ.ΕΛΛ. «Εάν τους κρατήσει, δεν περνάει νομοσχέδιο» απείλησε χαρακτηριστικά.

«Μιλώ με πρώην υπουργούς της Ν.Δ. της εποχής Καραμανλή»

Ο Π. Καμμένος υποστήριξε ότι μιλά με πολλούς πρώην υπουργούς της Ν.Δ. της εποχής Καραμανλή και με πατριωτικά κινήματα ώστε να δημιουργηθεί μέτωπο και να αξιοποιηθεί πολιτικά η αντίδραση στη συμφωνία των Πρεσπών. Ο Π. Καμμένος απέκλεισε συνεργασία με τον Γιώργο Καρατζαφέρη γιατί «ήταν ο πρώτος που έδωσε στα Μνημόνια το 'ΟΚ'. Ήταν εκείνος που γέννησε αυτά τα τέρατα της πολιτικής τα οποία με οδήγησαν και εμένα εκτός Ν.Δ.».

Παράλληλα, ο Π. Καμμένος σημείωσε ότι υπάρχουν περιθώρια για συζήτηση, αλλά όχι αναγκαστικά και για συνεργασία με την Ένωση Κεντρώων, αν και άφησε υπονοούμενα ότι «από ό,τι καταλαβαίνω, ο κ. Γεωργιάδης έχει ήδη κλείσει με τη Ν.Δ.».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL